Ana Sayfa ALES ALES Sınavı Nedir? ALES Nedir , Kimler Girebilir?

ALES Sınavı Nedir? ALES Nedir , Kimler Girebilir?

0

ALES Sınavı Nedir? ALES Nedir , Kimler Girebilir?

Bu yazımızda, daha çok lisans eğitimini tamamlamış adaylardan duymaya alıştığımız bir sınav olan ALES’in ne olduğu üzerine odaklanacağız. Peki, çoğu öğrencinin mezun olduktan sonra hazırlandığı ALES Sınavı Nedir? ALES, yükseköğretim kurumlarına öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte ve yurt dışına lisansüstü eğitime gönderilecek adayların seçiminde kullanılmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan bu sınavda genellikle akademik kariyerde ilerlemek isteyen adaylar, akademik kariyer yapacakları bölüm ve kurumun talep ettiği puanı edinmek üzere bu sınava girmektedirler. ALES Nedir , Kimler Girebilir? sorusunu cevapladıktan sonra bu sorunun detaylı incelemesi yapılabilir.

ALES Sınavı 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere toplam 100 sorudan oluşan bir sınavdır. Sınavda müfredata bağlı kalınarak sorulan sorularda, yorumlama, mantıksal akıl yürütme ve sonuçlandırma ilişkisine odaklanılmaktadır. ALES Sınavı Nedir? sorusunun bu minvalde önemli bir karşılığı bulunmaktadır. Zira mantıksal çıkarım yapma ALES’teki tüm sorulkarın omurgasını oluşturmaktadır.

e-yds soruları, e-yds çıkmış soruları, e-yds soru ve cevapları,e-yds soruları pdf

ALES Nedir , Kimler Girebilir?

ALES Sınavına giriş için istenen temel yetkinlik bir lisans programından mezun olmaktır. İster örgün, ister de açık öğretim programı mezunlarının girebildiği bu sınava yurtdışı denkliği kabul edilen lisans programlarından mezun adaylar da girebilmektedir. ALES Nedir , Kimler Girebilir? sorusundan hareketle, değinilmesi gereken bir başka konu da ALES’in son yıllarda özel kurumlarca işe kabulde adaylara sorulan bir sınav olduğu gerçeğidir. Dolayısıyla ALES Sınavı Nedir? diye sorulduğunda yalnızca kamu kurumlarıyla sınırlı bir sınav olmadığını, aynı zamanda özel sektörde de dikkate alınıp adaylara sorulan bir sınav olduğunu bilmek gerekir.

ALES Sınavı Hazırlık Süreci Nasıldır?

ÖSYM, görevi gereği nitelikli adayların ayrımını yapmak üzere sınav uygulayan bir merkezdir. Temel görevi de adaylar arasında hakkaniyetli bir eleme yöntemlerini kullanarak en az hata yapan adaya, en yüksek puanı vererek adayın istediği programa yerleşmesini sağlamaktır. Dolayısıyla ALES’te başarılı olmanın tek yöntemi bu sınav formatı dahilinde gelebilecek her bir soruya yerinde cevaplar vererek alınabilecek en yüksek puanı edinmektir. Bu da ciddi bir hazırlık ve program dahilinde gerçekleşebilmektedir.

ALES Nedir , Kimler Girebilir? konusunda yukarıda da belirttiğimiz üzere, ister örgün ister açık öğretim olsun lisans mezuniyeti şartını taşıyan her aday bu sınava girebilmektedir. Ancak bu sınava giren öğrenci profiline bakıldığında, hem Türkiye’nin en iyi üniversite mezunlarının hem de yeterli düzeyde puan alamayarak açık öğretim fakültesinden mezun olan adayların bir arada olduğu bir tablo karşımıza çıkmaktadır. Tam da bu noktada bireyselleştirilmiş öğretim programının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programında ALES İçin Başarı Garanti Midir?

Bireyselleştirilmiş eğitim sürecinin ana belirleyeni bireydir. Bireyin kapasitesi, ihtiyaç duyduğu eksiklerin giderilme yöntemi, ne kadar süre çalışacağı ve ne gibi kaynaklara yöneleceği başlı başına önemlidir. Bu sebeple başarıyı edinmede kullanılan yöntem, aday için belirlenecek olan bireyselleştirilmiş eğitimden geçmektedir.

Nettekurs.com’un adaylara sunduğu bireysel programlarla, ALES’te hangi konuyu ne sıklıkla tekrar edeceği, o konularla ilgili geçmişte yapılmış derslere ve soru çözümlerine ulaşma imkanı ve 7/24 ALES rehberlik ve danışma desteği ile azimle çalışan herkese ALES’te 20 puana kadar yükseltme garantisi verilmektedir. Uzaktan Eğitim ALES Hazırlık Kursu ile birikiminiz veya eksikleriniz her ne olursa olsun, ALES’te kazanmak için zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldıran online eğitim avantajıyla her şey bir tık kadar yanınızda.

Bu yazımızda ALES Sınavı Nedir? ALES Nedir , Kimler Girebilir? sorularına cevap vermeye çalıştık. Blog yazılarımızla ilgili sormak istediklerinizi sayfa sonunda bulunan “Yorum Yap” bölümüne yazabilir, katkı ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınıza uzman danışmanlarımız tarafından en kısa sürede dönüş yapılacaktır

YORUM YOK

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version