Ana Sayfa DUS 2017 DUS Sınav Sonuçları ve DUS Yerleştirme Sonuçları

2017 DUS Sınav Sonuçları ve DUS Yerleştirme Sonuçları

0

2017 DUS Sınav Sonuçları ve DUS Yerleştirme Sonuçları

2017 DUS Sınav Sonuçları ve DUS Yerleştirme Sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DUS Sonuçlarına göre yapılan yerleştirme işlemlerinden sonra ise DUS Ek yerleştirme süreci başladı. 2017 DUS sınav sonuçları ile birçok aday diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi almaya hak kazandı. Yazımızda ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 DUS Sınav Sonuçları ve DUS Yerleştirme Sonuçları verilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda DUS Taban Puanları ve DUS kontenjanları ile ilgili yazımız, DUS tercih döneminizde iyi bir rehber olacaktır.
dus sonuçları, 2017 dus sınav sonuçları, dus yerleştirme sonuçları

DUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DUS Sonuçları ve DUS Yerleştirme Sonuçları 26 Ocak 2018 tarihinde ÖSYM internet sitesinde yayımlandı. DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı), Temel Bilimler Testi ve Klinik Bilimler Testi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. DUS Sonuçları, adayların her bölümden aldığı ağırlıklı puanlara göre hesaplanıyor. Adaylar Ağız ve Diş cerrahisi, ortodonti, periodontoloji gibi bölümlere Temel Bilimler Testi ve Klinik Bilimler Testlerinden aldıkları puanlar hesaplanarak yerleşiyorlar. DUS Sonuçları ile uzmanlık eğitimine yerleşemeyen adaylar için ise DUS ek yerleştirme işlemleri yapıldı. Ek yerleştirme sonuçları, DUS yerleştirme sonuçlarından sonra 25 Nisan 2018 tarihinde açıklandı. DUS sınav sonucunuz ile istediğiniz kurumun uzmanlık eğitimine yerleşmek ve sınavdan en yüksek  DUS sonuçlarını alabilmek için sınavlara hazırlıkta en çok tercih edilen online DUS eğitimlerimiz size yardımcı olacaktır. >>  Online DUS Kursu Ücretsiz Dene!

ÖSYM DUS Sonuçlarını Nereden Öğrenebilirim?

ÖSYM sınav sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. ÖSYM 2017 DUS Sınav Sonuçlarına ulaşabilmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
ÖSYM DUS Sonuç Öğrenme 
DUS Yerleştirme Sonuçları ve DUS Ek Yerleştirme Sonuçlarına da aynı link üzerinden T.C kimlik numaranız ve aday şifreniz ile ulaşabilirsiniz.

DUS 2017 Sonuçları:

2017 DUS Sınav sonuçları yukarıda paylaştığımız linkten görüntülenebilmektedir. Biraz da 2017 yılında yapılan sınavın sayısal verilerine değinecek olursak; DUS sonuçlarına göre 1114 aday diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi almak için tercih yapmıştır. Toplamda 581 kişilik kontenjan açılmasına rağmen ÖSYM tarafından açıklanan DUS yerleştirme sonuçlarına göre 583 aday uzmanlık eğitimi almak için kurumlara yerleşmiştir. Alınan kararla birlikte Sağlık Bakanlığı ‘nın mesleki bilgi sınavında aynı puanı alarak aynı sıralamaya yerleşen 2 adayın da tercihleri kabul edilmiştir. Bununla birlikte DUS ek yerleştirme ile 13 aday daha ünversitelere kabul edilmiştir. 2017 DUS sınav sonuçlarına göre 55 yabancı uyruklu öğrenci uzmanlık eğitimi almaya hak kazanmış fakat ek yerleştirme ile üniversitelere yerleşen yabancı uyruklu öğrenci olmamıştır. DUS Sonuçları ve DUS Yerleştirme sonuçlarında da görüldüğü üzere DUS kontenjanları oldukça sınırlı. Türkiye ‘nin ilk online DUS Kursu olan nettekurs.com canlı dersleri ile DUS sonuçlarınızı yükselterek üniversitelerin DUS kontenjanlarına yerleşmek çok kolay!

DUS Sınavına Nasıl Hazırlanabilirim?

Nettekurs.com Online DUS dershanesi ile nerede olursanız olun özel ders niteliğindeki canlı ders ile sınavlara hazırlanabilirsiniz. Canlı derslerimizi tekrar tekrar izleyerek bilgilerinizi pekiştirebilir, her sene ÖSYM sorularına göre güncellenen DUS dokümanlarımızda binlerce soruyu ve çözümlerini bulabilirsiniz. Ücretsiz sunduğumuz yazılı DUS kaynaklarımız, uzman kadromuz, binlerce soru çözümü ve eğitim alanında kazandığımız deneyim ile DUS Sonuçlarında hedeflediğiniz başarı tek tık uzağınızda!

DUS ve diğer tüm sınavlara dair soru ve görüşlerinizi sayfanın en altında bulunan yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. İletileriniz uzman rehberlerimizden tarafından incelenerek yanıtlanacaktır.

YORUM YOK

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version