Ana Sayfa ALES 2017 İlkbahar ALES Soruları ve Cevapları

2017 İlkbahar ALES Soruları ve Cevapları

1

2017 İlkbahar ALES Soruları ve Cevapları

2017 İlkbahar ALES Soruları ve Cevapları

Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı lisans eğitimini tamamlayan, bitirme aşamasında ya da henüz öğrenci olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınavın geçerliliği yapıldığı “dönem” ve “yıldan” itibaren  üç (3) yıldır. Bu tip bütün sınavlarda olduğu gibi ALES’te de en önemli mesele mümkün olduğu kadar hızlı soru çözerek pratik kazanmaktır.  Bu hususlar dikkate alındığında ALES kuşkusuz kolaylıkla aşılabilir bir sınav olacaktır.

Bugün de bir ALES günüydü… 7 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen ALES için neler söylenebilir? 2017 ilkbahar ALES sınavı henüz bir iki saat önce bitti. Kuşkusuz hepimizde heyecan doruktaydı. Peki sorular kolay mıydı yoksa geçmiş yıllara ve dönemlere göre zor muydu? Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki ALES sorularının genel mantığı aynıdır. 2017 ALES sözel sorularında göze çarpan en önemli noktalardan biri soruların oldukça kavramsal metinlerden oluşmasıydı. Ayrıca sözel mantık soruları bir önceki sınava göre biraz daha zorlayıcıydı. Sayısal sorularda da benzer bir durum söz konusuydu, sınavda özellikle yoğun dikkat gerektiren sorular olduğu söylenebilir.  Peki olası yanıtlar nelerdir? ÖSYM’nin soruları ve cevapları eskisi gibi yayımlamamasından dolayı ALES 2017 sınavı akılda kalan soruları ve muhtemel yanıtları ile paylaşılacaktır. 

nettekurs.com olarak bugün de sizlerin yanında olabilmek için haftalar öncesinden hazırlandık ve soruların olası yanıtlarını çözebilmek için sizlerle birlikte ALES sınavına girdik. Şimdi sizlerle olası Ales sayısal sorularının yanıtlarını canlı yayında sunuyoruz. nettekurs.com olarak sizlere başarılar diliyoruz. ALES’te başarılı olmanız ve kendi seviyenizi aşmanız için disiplinli, pratik, dinamik ve alanında tecrübeli hocaların bir tık yakınınızda olduğunu unutmayın. nettekurs.com ile dilediğiniz her zaman dersleri izleyebilir, sorularınızı anında sorup anında yanıtlar alabilirsiniz. Bizim için hız, zaman, deneyim ve birikim tüm sınavların ortak anahtarıdır. Aşağıdaki linkten 2017 İlkbahar ALES Soruları ve Yanıtlarına (olası) ulaşabilirsiniz: 

2017 Mayıs ALES sorularının yanıtlarını sitemize ücretsiz üye olarak canlı yayında veya video derste izleyebilirsiniz  >>>>>>>>>>    nettekurs.com Online ALES Kursu

2017 İlkbahar ALES ÇIKMIŞ SINAV SORULARI ve YANITLARI (açıklanmış kesin sorular ve yanıtlar)

Sayısal-1

Sayısal-2

Sözel-1

Sözel-2

 

2017 İlkbahar ALES SINAV SORULARI ve YANITLARI (sınav sonrası değerlendirmesi, olası yanıtlar)

 

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version