Ana Sayfa YÖKDİL 2020 YÖKDİL Başvuru , YÖKDİL Başvuru Ne Zaman ?

2020 YÖKDİL Başvuru , YÖKDİL Başvuru Ne Zaman ?

0

2020 YÖKDİL Başvuru , YÖKDİL Başvuru Ne Zaman ?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı yılda iki kez yapılan merkezi bir sınavdır. Yüksek lisans, doktora ve doçentlik için gerekli olan dil yeterliliği konusunda birçok adayın talep gösterdiği bir sınavdır. Kuşkusuz bu talebin en önemli sebeplerinden bir tanesi diğer yabancı dil sınavlarına göre adayların daha yüksek puan alabiliyor olması olarak gösterilebilir. Peki, 2020 yılında yapılacak olan YÖKDİL sınavının başvuruları ne zaman yapılacak? Bu konuyu 2020 YÖKDİL Başvuru , YÖKDİL Başvuru Ne Zaman ? gibi sorular ışığında cevap vermeye çalışacağız

2020 YÖKDİL Başvuru Süreci Nasıl Başlamaktadır?

ÖSYM, geçmişte Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği çerçevesinde gerçekleştiği üzere YÖKDİL sınav başvurularını online olarak almaktadır. Bu kapsamda adaylar ÖSYM’nin web sitesindeki kılavuz üzerinden süreçleri takip edebilecektirler. Adayların işlemlerini gerçekleştirebilmek için sistemde kayıtlı güncel (50 aylık) bir fotoğrafı bulunmalıdır. Bulunmayan adaylar ise başvuru merkezleri aracılığıyla bu işlemi yapabileceklerdir. Kimlik bilgileri güncel olan adaylar bu aşamadan sonra 2020 YÖKDİL Başvuru işlemlerine devam edebileceklerdir.

İkinci aşamada adaylar sistem tarafından kişisel bilgilerini içeren bir form doldurulmaya tabi tutulurlar. Aday başvuru formu adıyla sistem tarafından kullanıcıya sunulan bu formda TC kimlik numarası, ad, soyad, anne ve baba adı, doğum yeri ve tarihi, cinsiyet, nüfusa kayıtlı yer bilgisi ve uyrukla ilgili bilgilerin aday tarafından eksiksiz doldurulması istenir. Yazışma adresi iletişim bilgileri ışığında bu adım da tamamlanarak 2020 YÖKDİL Başvuru sürecinin son aşamasına geçilir ki bu aşamada adaydan sınav bilgilerine dair bilgiler istenir. Yabancı dil tercihi, sınav test alanı (Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler) ve sınav merkezi tercihi sınava dair bilgiler doldurulduktan sonra kayıt başvuru işlemi sistem üzerinden gerçekleşir. Ancak sürecinin tamamlanması için bu işlem yeterli değildir. Adaylar sınav ücretini ödemedikçe tüm bu işlemler ön başvuru olarak değerlendirilecek, son ödeme tarihi itibariyle ödeme yapmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Bu ve benzeri konularda nasıl hareket etmeniz gerektiği, hangi aşamada hangi evrakların geçerli olduğu vb konularda YÖKDİL Sıkça Sorulan Sorular başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. 2020 YÖKDİL Başvuru süreci hakkında bilgiler verdikten sonra bir başka konu başlığımız olan YÖKDİL Başvuru Ne Zaman ? sorusunu cevaplayarak ilerleyebiliriz.

 y2020 yökdil başvuru , yökdil başvuru ne zaman

Dikkat Edilmesi Gereken Bir Nokta: YÖKDİL Başvurusu Ne Zaman ?

Başvuru sürecini hakkında kısaca bilgi verdikten sonra bu sürecin ÖSYM takviminde ne zaman gerçekleştirileceği konusunda hakkında bilgiler verebiliriz. Bilindiği üzere YÖKDİL geçmişte değişik zaman periyotlarında yapılmıştı. Bazen yılda üç kez, bazen de yılda iki kez yapılan ayrı sınav oturumları gerçekleştirilmekteydi. Bu da adaylar tarafından sürekli YÖKDİL Başvurusu Ne Zaman Olacak? şeklinde soruların sıkça gelmesine sebep oldu. Ancak sınavın ÖSYM’ce yürütülmesi sınav prosedürlerini yıllık olarak ilan etmesi sebebiyle bu soruları ortadan kaldırdı. 2020 yılı takvimi de bize bu noktada önemli bilgiler veriyor.

Peki, YÖKDİL Başvurusu Ne Zaman yapılacaktır? ÖSYM takvimi incelendiğinde bu sorunun cevabını 8 – 16 Ocak tarihleri olarak verebiliriz. 2019 yılında normal başvuru ücreti olan 120 TL, geç başvuru (28 Ocak) sürecinde verilen 180 TL’nin de bu yıl için aynı olacağı öngörülmektedir.

Bu tarihler Neden Önemlidir?

Sınavlara hazırlık yaparken ilgili sınavın başvuru tarihi genellikle bir gösterge görevi görmektedir. Başvuru süreci aday için sınava dair ne kadarlık bir zaman kaldığını gösteren en önemli göstergedir. Çoğu aday bu tarihler itibariyle ya çalışmayı bırakmakta ya da daha fazla asılmaktadır. Bu sebeple başvuru tarihi bir dönüm noktası olarak bazı adayların kendini sınava hazır hissetmemesi ve bu sebeple de başvuru yapmaması sonucunu doğurabilmektedir. Nettekurs adayların bu gibi kaygılara düşmesini engellemek adına adaylara birçok kolaylık sunmaktadır. Online YÖKDİL Kursu adaylara zamana hükmetme imkânı tanımakta, sınav kontrolünü adaya sunmaktadır. Bu programlarla sınava hazırlananlar online eğitimin avantajı ile hiçbir sınava hazırlıksız yakalanmadan 7/24 istediği yerde ve zamanda Türkiye’nin en iyi hocalarınca oluşturmuş video dersler ve nitelikli materyaller ile YÖKDİL’de yüksek puan alabilmektedirler.

Bu yazımızda başvuru süreçlerine dair adayların en çok merak ettikleri 2020 YÖKDİL Başvuru konusunu ve YÖKDİL Başvuru Ne Zaman ? sorusunu cevaplamaya çalıştık.

Bloğumuzdaki yazılarımız hakkında görüş ve önerilerinizi bildirmek için sayfa sonundaki “Yorum Yap” bölümünden soru ve katkılarınızı ekleyebilirsiniz. Konuyla ilgili olarak uzman danışmanlarımız sorularınıza en kısa sürede cevap verecektir.

YORUM YOK

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version