Ana Sayfa Genel 2022 KPSS Sınavı Ne Zaman? KPSS Başvuru Tarihleri

2022 KPSS Sınavı Ne Zaman? KPSS Başvuru Tarihleri

1

2022 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Ne Zaman ? KPSS Başvuru Tarihleri

Bu yazımızda 2022 KPSS Sınavı Ne Zaman ? KPSS Başvuru Tarihleri ve KPSS çalışırken dikkat etmeniz gereken püf noktaları sizler için bir araya getirdik.

Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS, KPSS A ve KPSS B olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. KPSS A grubu Öğretmenlik, Alan Bilgisi ve Eğitim Bilimleri Sınavlarından oluşmaktadır ve her yıl yapılır. KPSS B grubu ise Lisans, Ön lisans ve Lise KPSS sınavlarını kapsar ve iki yılda bir yapılmaktadır. KPSS Lisans; İlk aşama olarak; Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavı ve ardından Alan Bilgisi Sınavı ile devam etmektedir.

KPSS Önlisans, ÖABT ve Lise ise, Genel Kültür- Genel Yetenek Sınavı olarak yapılmaktadır. KPSS Lisans ve ÖABT başvuru süreci tamamlanmış olup KPSS Lisans Sınavı adayları Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavı için 31 Temmuz 2022 tarihini beklemektedir. KPSS ÖABT ise 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılacaktır.

2022-kpss-sinavi-ne-zamanOnline KPSS Kurslarımız İle Başarıya Bir Tık Daha Yakınsınız!

 

2022 Önlisans KPSS Ne Zaman? 2022 Önlisans KPSS Başvuru Tarihleri Nelerdir?

Önlisans sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca iki yılda bir yapılmaktadır. Sınav Genel Kültür ve Genel Yetenek olmak üzere 120 sorudan oluşur ve sınav süresi 130 dakikadır. 2022’de yapılacak Önlisans KPSS Sınavı 2 Ekim tarihinde gerçekleşecektir. Önlisans KPSS başvuruları 3-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Sonuçlar ise 22 Ekim 2022 Tarihinde açıklanacaktır.

Sınav sürecinde size yardımcı olacak ve sizi rakiplerinizin önüne geçirecek KPSS lisans kamplarımız, canlı derslerimiz, ve e-denemelerimiz gibi KPSS ön lisans ve programlarımızı Online KPSS Kursu paketlerinde bulabilirsiniz.

2022 Ortaöğretim (Lise) KPSS Ne Zaman ? Lise KPSS Başvuru Tarihleri 2022

2022 yılında yapılacak KPSS ortaöğretim başvuruları 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 13 Eylül’de başvurular bitecektir. KPSS B grubu sınavlarının hepsinde olduğu gibi KPSS ortaöğretim sınavında’ da 120 soru vardır. Sınav süresi 130 dakikadan oluşmaktadır. Sınav 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecektir.

KPSS Sınavına Nasıl Başvuru Yapılır?

KPSS başvuruları dijital ortam üzerinden yapılmaktadır. KPSS’ ye başvuru yapabilmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), https://ais.osym.gov.tr internet adresine giriş yapmalısınız ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasını indirerek başvuru yapabilirsiniz.

KPSS Sınav Ücretleri Ne Kadar ? Ücretler Nereye Yatırılıyor ?

KPSS Sınav ücretleri, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan e-İŞLEMLER bölümünde “ÖDEMELER” kısmında kredi kartı/banka kartı seçenekleri seçilerek yatırıla bilmektedir. Ayrıca banka hesaplarına da yatırılabilir. Banka hesapları aşağıda yer almaktadır.

Banka Hesapları:

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  • Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler;
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı;
  • Vakıf Katılım Bankasının tüm şubeleri ve ATM
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

KPSS Sınavına Nasıl Çalışılır ?

KPSS çalışmak için öncelikle iyi bir kaynağa ihtiyacınız olacaktır. Bu konuda size yardımcı olacak kazanma garantili KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Online Kursumuzu inceleyebilirsiniz. Türkçe, Sözel Mantık, Matematik, Sayısal Mantık, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık, Yurttaşlık;
Konu Anlatımları,
Çıkmış KPSS Soruları ve Çözümleri,
Ücretsiz KPSS Kitapları,
Test ve Deneme Sınavları,
KPSS Rehber ve Tercih Kılavuzu Kısacası Sınav Kazanmak İçin İhtiyaç Duyduğunuz Her Şeyi Bu Kursta Bulabilirsiniz.

Sınava hazırlanırken günde ortalama 6 saat çalışmaya özen göstermelisiniz konular yoğun olduğu için vaktinizi alacaktır.

Online dersleri izlerken ve konu anlatımı çalışırken 20 dakika çalışma, 5-6 dakika mola düzeninde ilerlersiniz bu öğrenmenizi kolaylaştıracak ve sıkılmadan ders çalışmanıza yardımcı olacaktır. Bu teknik Pomodoro Tekniği olarak bilinmekte olup oldukça faydalıdır.

Çalışırken ders programınıza sadık kalmalısınız ve günlük derslerinizi sayısal ve sözel olarak iki gruba ayırarak çalışmalısınız bu şekilde çalışmanız iki grubun konularını da yetiştirmenize yardımcı olacak ve tek bir alana odaklanmanıza engel olacaktır.

Bir konuyu bitirdikten son o konunun testlerini mutlaka çözüp eksikliklerinizi değerlendirin.

Bu süreçte size en çok faydayı bol bol test ve deneme çözmek sağlayacaktır. O yüzden her gün test çözmeye özen gösterin.

Son aylarda mutlaka her gün deneme çözün. Bu konuda size yardımcı olacak Online KPSS Deneme Sınavlarımıza da mutlaka katılmanızı öneririz.

Geçmiş dönemlerde çıkan KPSS sorularını da mutlaka çözmelisiniz. Nettekurs Online KPSS Kursumuz önceki dönem KPSS soruları analiz edilerek hazırlanmıştır. Tıklayarak kursumuzu inceleyebilirsiniz.

1 Yorum

  1. KPSSS Sınavı ile ilgili sormak istediğiniz tüm soruları aşağıda yer alan “SORU SOR” bölümünü kullanarak uzman ekibimize iletebilirsiniz. Uzman KPSS Rehberlik Ekibimiz sorularınıza en kısa sürede dönüş sağlayacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version