Ana Sayfa Genel 2023 ÖSYM YÖKDİL Sınav Tarihi Açıklandı Mı? YÖKDİL Ne Zaman?

2023 ÖSYM YÖKDİL Sınav Tarihi Açıklandı Mı? YÖKDİL Ne Zaman?

1

2023 ÖSYM YÖKDİL Sınav Tarihi Açıklandı Mı? YÖKDİL Ne Zaman?

YÖKDİL – Yüksek Öğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı, 2019 yılından beri ÖSYM tarafından uygulanmakta olan ve çok sayıda adayın girdiği bir yabancı dil seviye tespit sınavı olarak karşımıza çıkıyor. YÖKDİL, daha önceki yıllarda yine YÖK koordinasyonuyla Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversite işbirliğiyle uygulanmaktaydı. Fakat 2019 yılından beri YÖKDİL Sınav tarihi ve sınav ile ilgili diğer ayrıntılar ÖSYM Tarafından açıklanıyor. YÖKDİL’e girecek adayların en sık sorduğu soruların başında ise “YÖKDİL Ne Zaman?” sorusu yer alıyor. Blog yazımızda 2023 ÖSYM YÖKDİL Sınav takvimi ile ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz. Ayrıca YÖKDİL Hazırlık süreci ile ilgili tavsiyelerimiz ile sınava hazırlık sürecinizi daha iyi yönetebilirsiniz. YÖKDİL’e hazırlanan tüm adaylara başarılar dileriz!

2023 ÖSYM YÖKDİL Sınav Tarihi Açıklandı Mı? YÖKDİL Ne Zaman?

ÖSYM Sınav takvimi genellikle aralık içerisinde adaylarla paylaşılmaktaydı. 2022 yılı itibariyle paylaşılan ÖSYM Sınav takvimi, sınav tarihlerinde yapılacak olan düzenlemeler nedeni ile kaldırıldı ve yeni takvim henüz yayınlanmadı. Güncel 2023 ÖSYM Sınav takvimi adayların merakla takip ettiği konuların başında geliyor.

ÖSYM Sınav takvimi henüz adaylarla paylaşılmamış olsa da, ÖSYM Resmi sitesi duyurular alanında başvuru ve sınav tarihi yaklaşan sınavların bilgilerini bulabilmek mümkün. Bu sınavlar arasında 2023-YÖKDİL/1 Sınavı da yer alıyor. 2023 YÖKDİL başvuruları 25 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru ise 8 Şubat 2023 tarihinde olacak. 2023 YÖKDİL/1 Sınavının ise 12 Mart Pazar günü uygulanacak.

YÖKDİL Ne Zaman
Türkiye’nin Öncü Eğitim Platformu Nettekurs ile Aradığınız YÖKDİL Eğitimi İçeriklerine Tek Tıkla Ulaşın!

YÖKDİL/1’e Girecek Adaylara Tavsiyeler:

YÖKDİL’e ilk kez hazırlanacak olan adaylar için, sınav hazırlığı ile ilgili tavsiyelerimizi paylaşmadan önce “YÖKDİL Nedir? YÖKDİL’e Kimler Girebilir? YÖKDİL Kaç Soru, Kaç Dakika?” gibi soruların yanıtlarını paylaşmak faydalı olacaktır:

YÖKDİL, bir yabancı dil seviye tespit sınavı olarak karşımıza çıkıyor. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı – YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri alanlarında gerçekleştiriliyor. Bu durum adayların kendi alanlarından sınava girebilmelerine imkân tanıdığı için, kelime ezberleme konusunda bir avantaj sağlıyor. Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitime başlamak isteyen ya da akademik kariyerinde yükselmek isteyen adaylar, dil yeterliliklerini göstermek için YÖKDİL Sınavı’na girebiliyor. Ayrıca EUS, DUS ve TUS gibi sınavlara girerek uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar da dil muafiyetlerinde de YÖKDİL puanı kullanabiliyor. YÖKDİL Sınavı 80 çoktan seçmeli sorudan oluşuyor. Adaylara soruları cevaplandırmaları için 180 dakika süre tanınıyor. Gramer, kelime, okuduğunu anlama ve yorumlama, cümle tamamlama, akışı bozan yapıları bulma gibi konuları içeren sorulardan oluşan sınavda, değerlendirme sırasında yalnızca doğru cevaplar dikkate alınıyor. Yanlış cevapların dikkate alınmadığı sınavda, adayların yabancı dil seviyesi tespit ediliyor. YÖKDİL Sınavına Kimler Başvurabilir? YÖKDİL Puanı Kaç Yıl Geçerlidir? başlıklı blog yazımızı inceleyerek sınav ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

YÖKDİL’e Nasıl Hazırlanılır?

YÖKDİL’e dil muafiyeti almak için giren adaylar genellikle 50 puan ve üzerini hedefliyor. Akademik kariyeri için bu sınava katılan adaylar içinse sınavda hedeflenen puan çok daha yüksek oluyor. Özellikle akademik kadro ilanlarında yabancı dil puanı yüksek olan adaylar daha avantajlı durumda oldukları için, adaylar YÖKDİL puanını yükseltebilmek amacı ile sınava tekrar tekrar hazırlanabiliyor. Bazı durumlarda yayınlanan ilanlarda YÖKDİL’den 80 ve üzeri puan almış olmak gibi şartlar da yer alabiliyor. Bu yüzden YÖKDİL’den yüksek puan alabilmek çoğu aday için önemli bir hedef olarak karşımıza çıkıyor.

  1. Öncelikli olarak her dil sınavında olduğu gibi YÖKDİL’e hazırlanmaya başlamadan önce de tüm konuların hızlı bir şekilde tekrar edilmesi ve gramer konularında eksiğin kalmaması önemli bir husus.
  2. Gramer çalışmalarını sürdürürken günlük yabancı dil kelime tekrarı yapmak ve kelime defteri oluşturmak adayları başarıya ulaştıracak adımların başında geliyor.
  3. Çıkmış soruları çözmek, sınava yönelik ayrıntılı analiz yapmak ve yanlış çözülen sorulara yönelik tekrar ve çalışmaları yoğunlaştırmak yine oldukça gerekli bir adım.
  4. Çıkmış soruların ardından, online deneme sınavları ile sınav provası yapmak, konu eksiklerini tespit edebilme ve süreyi etkili kullanma noktasında size önemli katkılar sağlayacaktır.
  5. Motivasyon ve zaman yönetimini etkili bir şekilde sürdürebilmek sizi YÖKDİL’de hedeflediğiniz puana götüren adımların içerisinde oldukça değerli bir yere sahip. Fakat sınav hazırlık sürecini iyi bir şekilde yürütebilmek, özellikle sınava ilk kez hazırlanan adaylar açısından zorlayıcı olabiliyor. Sınava daha önce yanlış çalışma yöntemleri ile hazırlanmış ve puanını yükseltemeyen adaylarda da benzer bir karamsarlık söz konusu olabiliyor. Bu noktada mutlaka bir eğitim kurumundan destek almak gerekiyor. Zamanı etkili ve verimli kullanma noktasında online YÖKDİL eğitimleri kısa sürede daha etkili sonuçlar verdiği için adaylar tarafından daha çok tercih ediliyor.
  6. Doğru kaynak kullanımı da sınava hazırlık için oldukça önemli bir konu. Çünkü YÖKDİL’e yönelik çok fazla kaynak olsa da, kaynak seçimi konusunda ÖSYM Sınavından hareketle hazırlanmış ve sınav müfredatı ile uyumlu yayınları tercih etmek gerekiyor.Nettekurs Online YÖKDİL Kursu’nun ÜCRETSİZ DENE özelliği sayesinde, tüm YÖKDİL Yayınlarını demo süreci boyunca ayrıntılı bir şekilde inceleyerek size uygun olan YÖKDİL dershanesini aklınızda hiçbir soru işareti kalmadan seçebilirsiniz. Üstelik Online YÖKDİL Kursu içeriklerimizi ekstra bir ücret ödemeden 2 yıl süre ile kullanmaya devam edebilir, tüm içeriklere 7/24 sınırsız izleme hakkı ile sahip olabilirsiniz. 24 saat canlı destek, Eğitmene Soru sorabilme özelliği, Online YÖKDİL Denemeleri, PDF YÖKDİL Kaynakları, akıllı panel üzerine not alabilme özelliği ve Türkiye’nin En İyi YÖKDİL Eğitmenleri şimdi Nettekurs’ta sizi bekliyor!
  7. Nettekurs Online YÖKDİL Kursu ile hazırlanarak, YÖKDİL Sınavı’ndan 91 alan Gamze Şahin’in deneyimlerine kulak vererek, Online YÖKDİL Eğitimleri ile Nasıl Verimli Çalışılır? sorusunun cevabını dinleyelim:

Nettekurs’un uzman ekibi, sınav öncesi ve sınav sonrası ihtiyacınız olan tüm hizmeti verebilmek adına 7/24 yanınızda! Sınav hazırlık sürecinizi kısa sürede ve eksiksiz bir şekilde tamamlamak istiyor ve profesyonel bir destek arıyorsanız, siz de hemen şimdi nettekurs.com sitesinden üyelik oluşturun, indirimli YÖKDİL Online Kurs Fiyatlarından yararlanma ve sınavdan tek dönemde hedeflediğiniz YÖKDİL Puanını alma şansını kaçırmayın!

1 Yorum

  1. YÖKDİL Sınavı ile ilgili yorum ve sorularınızı aşağıda yer alan “soru sor” bölümü üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Uzman YÖKDİL rehberlik ekibimiz en kısa sürede yorumlarınıza ve sorularınıza dönüş sağlayacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version