Ana Sayfa Genel 2023 TR YÖS Ne Zaman ? TR YÖS Sınav Merkezleri Nereler?

2023 TR YÖS Ne Zaman ? TR YÖS Sınav Merkezleri Nereler?

1

2023 TR YÖS Ne Zaman ? TR YÖS Sınav Merkezleri Nereler? 

2023 yılında yapılacak olan TR YÖS sınav tarihleri belli oldu. 2023 TR YÖS sınav tarihlerinin belli olması ve başvurularının başlamasının ardından adayların kafalarında TR YÖS sınavı ile ilgili bir çok soru işareti oluştu.TR YÖS Ne Zaman ? TR YÖS sınav merkezleri nereler? TR YÖS kaç soru kaç dakika? 2023 TR YÖS ile ilgili tüm merak edilenleri bu blog yazımızda sizler için bir araya getirdik.

%100 Başarı Garantili Nettekurs Online TR YÖS Kursunu Şimdi Ücretsiz Deneyin!

2023 TR YÖS Ne Zaman ?

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS), ÖSYM Başkanlığınca 29 Ocak 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 24 Kasım – 5 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Adaylar başvurularını, bireysel olarak ÖSYM’nin https://tryos.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM’nin bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda yer almaktadır. >>>Kılavuzu Görmek İçin Tıklayınız.

TR YÖS Sınav Merkezleri Nereler?

Sınav Merkezleri ve Kodları:

010 ADANA/MERKEZ
062 ANKARA/ÇANKAYA
160 BURSA/MERKEZ
220 EDİRNE/MERKEZ
270 GAZİANTEP/MERKEZ
310 HATAY/MERKEZ
330 MERSİN/MERKEZ
341 İSTANBUL 1 (Kadıköy/Maltepe/Ataşehir)
343 İSTANBUL 3 (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kağıthane/Sarıyer)
352 İZMİR-1 (Karşıyaka/Bornova/Çiğli)
380 KAYSERİ/MERKEZ
420 KONYA/MERKEZ
460 KAHRAMANMARAŞ/MERKEZ
470 MARDİN/MERKEZ
610 TRABZON/MERKEZ
630 ŞANLIURFA/MERKEZ
650 VAN/MERKEZ
790 KİLİS/MERKEZ
900 KKTC/LEFKOŞA – TRNC/NICOSIA
901 SUDAN/HARTUM – SUDAN/KHARTOUM
902 ETİYOPYA/ADDIS ABABA – ETHIOPIA/ADDIS ABABA
903 TUNUS/TUNUS – TUNISIA/TUNIS
904 SUUDİ ARABİSTAN/CİDDE – SAUDI ARABIA/JEDDAH
905 CEZAYİR/CEZAYİR – ALGERIA/ALGIERS
906 KAZAKİSTAN/TÜRKİSTAN – KAZAKHSTAN/TURKISTAN
910 KIRGIZİSTAN/BİŞKEK – KYRGYZSTAN/BISHKEK
911 ALMANYA/KÖLN – GERMANY/COLOGNE
915 AZERBAYCAN/BAKÜ – AZERBAIJAN/BAKU
918 ENDONEZYA/CAKARTA – INDONESIA/JAKARTA
923 LÜBNAN/BEYRUT – LEBANON/BEIRUT
928 PAKİSTAN/İSLAMABAD – PAKISTAN/ISLAMABAD
935 ÖZBEKİSTAN/TAŞKENT – UZBEKISTAN/TASHKENT
948 İRAN/TEBRİZ – IRAN/TABRIZ 957 TÜRKMENİSTAN/AŞKABAT – TURKMENISTAN/ASGHABAT
912 AFGANİSTAN/KABİL – AFGHANISTAN/KABUL
907 ÇAD/ENCEMİNE – CHAD/N’DJAMENA
908 LİBYA/TRABLUS – LIBYA/TRIPOLI
927 NİJERYA/ABUJA – NIGERIA/ABUJA
909 NİJER/NİAMEY – NIGER/NIAMEY
931 SENEGAL/DAKAR – SENEGAL/DAKAR
919 ÜRDÜN/AMMAN – JORDAN/AMMAN

Adaylar sınav merkezi tercihinde değişiklik yapamayacaktır. Bu nedenle adaylar, sınav merkezi tercihini belirlerken kendilerine en uygun olan sınav merkezini tercih etmelidir.

TR YÖS Kaç Soru Kaç Dakika?

Sınavda adaylara, Sayısal Yetenek Testi ile Temel Matematik Testi uygulanacaktır. Sayısal Yetenek Testinde 40 soru, Temel Matematik Testinde 40 soru olacaktır. TR YÖS Sınavı, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle saat 11.15’te başlayacaktır ve sınav 100 dakikadır. Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanlar aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır: Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir.

Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. Adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar, Sayısal Yetenek Testi için 0,45; Temel Matematik Testi için 0,55 katsayısı ile ağırlıklandırılarak, adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Bu koşulu sağlamayan adaylar için ağırlıklı puan hesaplanmayacaktır. Ağırlıklar puanlar, kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TR-YÖS puanı oluşturulacaktır.

2023 TR YÖS Sınav Ücreti Ne Kadardır?

Türkiye, Almanya,İran, Suudi Arabistan ve KKTC’de sınava girecek adaylar için; 800 TL

Türkmenistan, Afganistan, Pakistan, Kazakistan, Endonezya, Cezayir, Libya, Tunus, Kırgızistan’da dınava girecek adaylar için; 250 TL

Özbekistan, Etiyopya, Lübnan, Sudan, Ürdün, Senegal, Nijer, Nijerya, Çad sınava girecek adaylar için; 150 TL’dir

Nettekurs Online TR YÖS Kursunun Avantajları Nelerdir ?

Nettekurs, kullandığı LMS teknolojisiyle üyelerin internet erişimi olan tüm elektronik cihazlardan kurslara ve canlı derslere katılmasına imkan tanır. Online TR YÖS Kursu‘nun 7/24 erişilebilir zengin ve güncel içerikleri ile eğitimde tüm sınırları ortadan kaldırmayı ve YÖS Sınavlarında mutlak başarıyı hedeflemektedir. Ayrıca canlı yayın derslerinde Türkiye’nin En İyi YÖS Hocalarına eş zamanlı olarak sorularınızı sorabilir ve gerçek sınıf ortamını bir tıkla evinize ve cebinize taşıyabilirsiniz. Nettekurs’un sunduğu avantajlar bunlarla da sınırlı değil.

Online TR YÖS Kursu ve Online TR YÖS Deneme Sınavları İle Başarı Bir Tık Yakınınızda!

1. Tüm içerikleri sınırsız tekrar hakkı ile dinleyebilirsiniz.
2. Ödeyeceğiniz tek ücretle satın almış olduğunuz En İyi Online TR YÖS Kursu içeriklerini 2 yıl boyunca kullanmaya devam edebilirsiniz.
3. Hangi şehirde ve ülkede yaşıyor olursanız olun, Eğitimin Başkenti Ankara’da En İyi TR YÖS Hocaları ile hazırlanan TR YÖS Matematik, TR YÖS Geometri ve TR YÖS IQ Derslerine katılabilirsiniz.
4. Çok uygun TR YÖS Kursu fiyatlarıyla canlı derslere, video derslere ve PDF TR YÖS Kursu kaynaklarına sahip olabilirsiniz.
5. Tüm Online TR YÖS Kursu eğitimlerini “en uygun ücret, en iyi hizmet” politikasıyla alırsınız.
6. Sınav öncesi başvuru döneminde / sınava hazırlık döneminde ve sınav sonrası tercih döneminde uzman rehberlik ekibimiz ile 7/24 rehberlik desteği alabilirsiniz.
7. Türkiye’nin ilk Online TR YÖS Kurslarından biri olan Nettekurs ile sınava eksiksiz bir şekilde hazırlanırsınız. Çünkü Nettekurs’un tüm Online içerikleri Çıkmış YÖS Soruları özenle incelenerek hazırlanmaktadır.
8. Hızlandırılmış TR YÖS Kursu ve TR YÖS Soru Çözüm Kampı gibi içerikler ile ihtiyaç duyduğunuz tüm kurslara yönelik içeriği nettekurs.com’da bulabilirsiniz.
9. ÜCRETSİZ DENE özelliği ile, deneme süresi boyunca tüm Online YÖS Kursu içeriklerini inceleyebilirsiniz. Böylece içeriklerin size hitap etmediğini ve kayıt olmak istemediğinizi düşünürseniz ekstra bir ücret ödemezsiniz. Nettekurs ile YÖS Sınavına hazırlıkta “pişmanlık” yaşamazsınız.

Nettekurs Online YÖS Kursu ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini Kazanan Mustafa Toluş’u dinleyelim:

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version