Ana Sayfa YDS YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) Hakkındaki Sorularınızın Cevapları?

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) Hakkındaki Sorularınızın Cevapları?

1

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) Hakkındaki Sorularınızın Cevapları?

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) Hakkındaki Sorularınızın Cevapları?

– ÖSYM, yılda iki defa YDS sınavı yapmaktadır. Bunlar İlkbahar Dönemi Sınavını Nisan ilk haftası ve YDS Sonbahar Dönemi Sınavını ise Eylül ayının ikinci haftası olarak gerçekleştirmektedir.

– YDS’de sınav süresi toplam 150 dakika olarak yapılmaktadır.

– Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nda (YDS) ÖSYM bu sınav için toplam 80 soru hazırlamıştır.

– ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kurumların kendi mevzuatındaki süreler, geçerlilik süresi olmaktadır. YDS geçerlilik süresini başvuru yapılan kurumlar (üniversiteler ve diğer kurumlar) belirleyecektir.

– YDS sonuçları Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesine göre, sınavda alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılacak, seviyeleri (C) düzeyinde olanların yabancı dil tazminatları kesilecek. Bu madde uyarınca yapılan sınavlara diğer mevzuatla yapılan atıflara ilişkin olarak da bu fıkra hükmü geçerlidir” hükmü yer almaktadır.

– ÖSYM Yds sınavında yer alan tüm sorular için çoktan seçmeli ve her bir sorunun 5 seçeneği olmak üzere soruları hazırlamıştır.

– Görme engelli olan veya ellerini kullanamayan adaylara okuyucu/işaretleyici nezaretinde sınava girebilme imkanı sağlanır. Engelli adaylar YDS sınavına “Engelli Salonlarında” girer.

– Yds sınavında ÖSYM ‘nin bazı sınavlarında olduğu gibi yanlış doğruyu götürmez.

– Bir dönemde içerisinde sadece 1 yabancı dilden YDS sınavına girilebilir.

– Doçent adaylarının YDS sınavından en az 65 alması gerekiyorken. Doktora ve sanatta yeterlilik için müracaatta bulunanların YDS sınavından en az 55 alması gerekir.

– YDS Sınavında Yabancı Dil bilgisinin ne düzeyde olduğunun belirlenmesini isteyen herkes yer alabilir. Herhangi bir öğrenim durumu veya kurum kısıtlanması bahis konusu değildir. 

– Yds nin Sınav ücreti konusunda bilgiyi ÖSYM’ nin yayınladığı klavuzdan öğrenebilirsiniz.

– Yds Sınav salonuna girildikten itibaren ilk 110 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonundan çıkmak yasaktır.

– YDS sınavına girecek adayların sınava girerken sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçmemiş pasaportlarını yanlarında taşımaları ve sorulduğunda göstermeleri mecburidir.

– Birden fazla YDS sınavına girdiyseniz, sınav puanlarınız içerisinde en yüksek olanı alınır ve diğerleri geçersiz sayılır.

– E-YDS yani Elektronik YDS ise YDS’nin elektronik ortamda gerçekleştirilen halidir.YDS’de geçerli olan her şey E-YDS’de de geçerlidir.

YDS Engelini Nasıl Aşacağız  ?

ÖSYM yabancı dil seviyesi tespit sınavlarının mantığını kavramış ve özümsemiş, bu sınavlar konusunda 10 yıllardır biriktirdiği tecrübe ve yayınları size sunmak üzere bir tık kadar yakınınızda olan nettekurs.com Online YDS Kursu ile tek dönemde YDS kazanmak sürpriz değil bir gelenek olmuştur. Siz değerli ziyaretçilerimizi YDS engelini birlikte aşmak üzere Online YDS Kursumuzun sayfalarını incelemeye, derslerimizi ücretsiz denemeye hatta canlı yayınlarımıza konuk olarak katılıp işin uzmanları ile tanışmaya davet ediyoruz.  >>>>>>>>>>>>    nettekurs.com Online YDS Kursu

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version