Ana Sayfa YÖKDİL YÖKDİL Sınavı İçin Bilmemiz Gerekenler YÖKDİL Merak Edilenler

YÖKDİL Sınavı İçin Bilmemiz Gerekenler YÖKDİL Merak Edilenler

1

YÖKDİL Sınavı İçin Bilmemiz Gerekenler

YÖKDİL Sınavı İçin Bilmemiz Gerekenler:

Başvuru yapıldıktan sonra herhangi bir nedenle başvurusunu geri çeken veya başvurusu reddedilen veya başarısız olan adaylar, yeni başvurularını en erken bir sonraki sınav döneminde yapabilirler.
Sınav evrakı (soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve sınav tutanakları) 2 (iki) yıl sonra imha edilir. Her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.
Sınavla ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır.
Adaylara sınava girmek istedikleri alanı sınav başvurusu esnasında seçecektir. Adaylar sınav başvurularını onayladıktan sonra alan tercihlerini değiştiremeyecektir.
Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır.
Mücbir sebeplerle farklı sınav merkezleri tanımlanabilir, ek yeni sınav merkezleri açılabilir veya mevcut sınav merkezlerinden bazıları iptal edilebilir. Gerekli durumlarda (kapasite aşımı, sınav merkezi iptali vb.) adaylar tercih ettikleri sınav merkezinden farklı bir sınav merkezine atanabilir.
Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.
Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.
Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

Adayların Sınava Girebilmesi İçin Gerekli Belgeler

Adaylar, sınava girebilmek için “Sınav Giriş Belgesi” ile “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi” (fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.
Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen tarihlerde erişime açılacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YÖKDİL Engelini Nasıl Aşacağız?

Yabancı dil seviyesi tespit sınavlarının mantığını kavramış ve özümsemiş, bu sınavlar konusunda 10 yıldır biriktirdiği tecrübe ve yayınları size sunmak üzere bir tık kadar yakınınızda olan nettekurs.com Online YÖKDİL Kursu ile tek dönemde YÖKDİL kazanmak sürpriz değil bir gelenek olmuştur. Siz değerli ziyaretçilerimizi YÖKDİL engelini birlikte aşmak üzere Online YÖKDİL Kursumuzun sayfalarını incelemeye, derslerimizi ücretsiz denemeye hatta canlı yayınlarımıza konuk olarak katılıp işin uzmanları ile tanışmaya davet ediyoruz. >>>>>>>>>>>> nettekurs.com Online YÖKDİL Kursu

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version