Ana Sayfa DGS 2018 DGS Puan Hesaplama Motoru ve 2018 Standart Puanlar

2018 DGS Puan Hesaplama Motoru ve 2018 Standart Puanlar

0

2018 DGS Puan Hesaplama Motoru ve DGS Puan Hesaplama Standart Puanlar

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans öğrenimine devam edebilmeleri için her sene ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. ÖSYM ‘nin belirlediği standart puanlar ve katsayılara göre hazırlanan DGS Puan Hesaplama motorları ise öğrencilerin deneme sınavlarındaki performanslarını değerlendirebilmeleri için ideal araçlardır. DGS puan hesaplama 2018 yılına uyumlu en güncel verilerle yazımızda sunulmuştur. Paylaşacağımız 2018 DGS puan hesaplama motoru ile denemelerden aldığınız sonuçları ilgili alanlara yazarak tahmini DGS sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Nettekurs.com DGS puan hesaplama motoru ile gerçeğe en yakın sınav sonuçlarına ulaşabileceğiniz gibi online DGS kursu kapsamındaki Türkiye’nin ilk ve tek online DGS kampı denemeleri sayesinde gerçek sınav deneyimini ekranlarınıza taşıyabilirsiniz.
2018 dgs puan hesaplama, dgs puan hesaplama 2018

DGS Puan Hesaplama 2018 Yılında Nasıl Yapılacak?

DGS puanları sınava katılan adayın doğru-yanlış sayısına göre hesaplanmaktadır. Standart puanlar belirlenirken ise öncelikle adayların doğru ve yanlış sayıları ayrı ayrı toplanmakta ve doğru sayısından yanlış sayısının dörtte biri çıkartılarak DGS ham puanı elde edilmektedir. Adayların sayısal ve sözel bölümlerden aldığı bu puanlar ortalaması 50, sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülmektedir. Böylece sayısal standart puanlar ve sözel standart puanlar hesaplanmaktadır. DGS puan hesaplama 2018 yılında kullanılacak standart puan ve katsayıları hakkında detaylı bilgiyi ÖSYM DGS Kılavuzunda bulabilirsiniz. Ayrıca DGS Sınavı Nedir? DGS Sınavına Kimler Girebilir? DGS Kimler Başvurabilir? başlıklı yazımız da sınava girmeyi düşünen adaylar için kılavuz niteliğinde olacaktır.

2018 DGS Puan Hesaplamada Kullanılan Standart Puanlar ve Katsayılar Nelerdir?

DGS puan hesaplama 2018 yılında da diğer senelerde olduğu gibi eşit ağırlık, sözel ve sayısal puan olmak üzere üç farklı puan türünde yapılacaktır. Aşağıda DGS puan hesaplamada ÖSYM tarafından kullanılan standart puan ve katsayıların tablosunu görebilirsiniz.

DGS Puan Hesaplama 2018 Standart Puanlar ve Katsayılar:
DGS Puanları Sayısal Standart puan Sözel Standart Puan Ön Lisans Başarı Puanı(ÖBP)
Sayısal DGS Puanı 3 0,6 0,6
Sözel DGS Puanı 0,6 3 0,6
Eşit Ağırlıklı DGS Puanı 1,8 1,8 0,6

 

Ön Lisans Başarı Puanınızı ve güncel katsayılarla hesaplanan DGS puanınızı öğrenebilmek için tıklayın!>>2018 DGS Puan Hesaplama

DGS Puan Hesaplamada ÖBP ‘nin Etkisi Nedir?

Ön Lisans Başarı Puanı kısaca ÖBP ve adayların sayısal-sözel testlerden aldığı standart puanlar toplanarak DGS yerleştirme işlemlerinde kullanılacak esas puan elde edilmektedir. ÖBP hesaplanırken adayların ön lisans eğitimindeki akademik ortalaması dikkate alınmaktadır. ÖBP puanı akademik başarı ortalamasının 0,8 ile çarpılmasıyla elde edilir. Bu nedenle akademik ortalaması 50 olan bir bireyin ÖBP değeri 40; akademik ortalaması 100 olan bir bireyin ise ÖBP değeri 80 olarak puanlara eklenecektir. 2018 DGS puan hesaplama motorumuzda yer alan kutucuklara diploma notunuzu yazarak 100’lük ve 4’ lük puana göre ayrı ayrı ÖBP puanınızı hesaplayabilirsiniz. >> ÖBP Puan Hesaplama

ÖBP puanlarının düşük olması birçok adayın sınavda başarısız olacağına dair bir yanılgı yaratmaktadır. Bu yanılgıya kapılmadan etkin bir ders programı ile sınava hazırlanmak için nettekurs.com online DGS eğitimleri içeriğindeki etkileşimli canlı dersler, tekrar tekrar izleyebileceğiniz video dersler, ücretsiz PDF ve yazılı kaynaklardan faydalanabilir ve 2018 DGS puan hesaplama sonuçlarında hedeflediğiniz netleri görebilirsiniz. >> Online DGS Kursu Ücretsiz Dene!

YORUM YOK

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version