Ana Sayfa TIPDİL 2018 TIPDİL SINAVI NE ZAMAN?

2018 TIPDİL SINAVI NE ZAMAN?

1

2018 TIPDİL SINAVI NE ZAMAN?

TIPDiL Ankara Üniversitesi ve TÖMER tarafından Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimi ve ilgili fakültelerden mezun olan ya da uzmanlık eğitimine devam etmekte olan adaylar için hazırlanan bir yabancı dil yeterlilik sınavıdır. Peki 2018 TIPDiL Sınavı Ne Zaman? Dil yeterliliği almak isteyen adaylar sınava ne zaman girebilecek ve başvurular ne zaman yapılacak? TIPDiL sınav tarihleri hakkında bilgi vereceğimiz bu yazının öncelikli amacı TIPDiL Ne Zaman sorusuna yanıt vermek olacak. Fakat nettekurs Blog ‘da sadece TIPDiL tarihleri değil, TIPDiL çıkmış soruları, TIPDiL kapsamı ve soru dağılımı hakkında daha birçok bilgiyi bulabileceksiniz. >>TIPDiL Sınavı
2018 TIPDİL SINAVI NE ZAMAN?

2018 TIPDiL Sınavı Ne Zaman?

TIPDiL sınavı her yıl ilkbahar ve sonbahar döneminde olmak üzere iki tarihte yapılmaktadır. TIPDiL sınav tarihleri, ÖSYM TIPDiL sınav takviminde duyuruldu. Buna göre ÖSYM tarafından belirlenen TIPDiL sınavının ilk oturumu 3 Şubat 2018 tarihinde yapılacak. İkinci dönem TIPDiL sınav tarihi ise 30 Haziran 2018 olarak takvimde yer almıştır.

TIPDiL Sınavı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Sınava girebilmek için TIPDiL ne zaman sorusu ile birlikte TIPDiL başvuruları ne zaman sorusu da oldukça önemli. Başvuru tarihleri içerisinde sınava başvuru yapmayan adayların TIPDiL sınav tarihleri içerisinde sınava katılımı kabul edilmeyecek. Bu nedenle adayların online olarak osym.gov.tr adresinden veya başvuru merkezlerinden TIPDiL başvurularını yapmaları gerekiyor. TIPDiL başvuruları, TIPDiL sınav tarihlerinden önceki 1 ay içerisinde başlıyor. Bu nedenle 2018 TIPDiL sınavı ne zaman diye soran adayların muhakkak ÖSYM sınav takvimini takip etmesi gerekiyor. ÖSYM tarafından belirlenen tarihlere göre TIPDiL birinci dönem başvuruları 2 Ocak-12 Ocak 2018 tarihleri arasında; ikinci dönem başvuruları ise 21 Mayıs-1 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak.

TIPDiL Sınavına Hazırlanmaya Ne Zaman Başlamalıyım?

TIPDiL sınavı, Türkiye ‘nin en zor sınavlarından bir tanesi olan TUS sınavında geçerli olmaktadır. Bu nedenle adayların TIPDiL engeline takılmadan TUS sınavında başarılı olabilmesi için sıkı bir çalışma programı yapmaları gerekmektedir. TIPDİL sınavı hakkında detaylı bilgi almak için nettekurs.com TIPDiL Blog Sayfamızı takip edebilir ve TIPDİL ‘e hazırlıkta eksiklerinizi tamamlamak için online dershanemizi ziyaret edebilirsiniz. Nettekurs.com, hayallerinize ve ideallerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için canlı yayınları, e-sınavlar, çıkmış soru çözümleri ve zengin kaynakları ile yanınızda. Nettekurs.com online TIPDİL kursları, canlı yayın dersleri ile profesyonel eğitimi ve sınıf ortamını parmaklarınızın ucuna getiriyor. Derslerimize konuk olmak, eğitmenlerimiz ile etkileşim halinde online dersleri takip edebilmek ve eksiklerinizi tamamlayabilmek için>> Hemen nettekurs.com ‘u ücretsiz deneyin!

TIPDİL ve diğer tüm sınavlara dair soru ve görüşlerinizi sayfanın en altında bulunan yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. İletileriniz uzman rehberlerimizden tarafından incelenerek yanıtlanacaktır.

 

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version