Ana Sayfa DUS 2022 DUS Sınavı Ne Zaman ? DUS’ a Kimler Katılabilir?

2022 DUS Sınavı Ne Zaman ? DUS’ a Kimler Katılabilir?

1

2022 DUS Sınavı Ne Zaman? DUS’ a Kimler Katılabilir?

2012 yılından beri yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı (DUS), Diş Hekimlerine yönelik bir sınavdır. Diş Hekimlerinin; Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Ortodonti, Endodonti, Pedodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi alanlarında uzmanlık almaları için düzenlenir ve uzmanlık almak isteyen tüm Diş Hekimleri için zorunlu bir sınavdır.

DUS sınavı yılda bir kez Ankara, İzmir ve İstanbul illerimizde eş zamanlı olarak yapılmaktadır. DUS sınavı 120 sorudan oluşur ve sınav süresi 150 dakikadır. DUS sınavından sonra tercih yapabilmeniz için ayrıca yabancı dil yeterliliğinizi kanıtlamış olmanız gereklidir. Bunun için ÖSYM Başkanlığınca belirlenen dil sınavlarından birinden en az 50 puan almış olmanız gerekmektedir. Dil Sınavları; TIPDİL, YÖKDİL ve YDS‘ dir. Peki DUS Sınavı Ne Zaman? DUS Sınavına Kimler Katılabilir? Bu yazımızda DUS ile ilgili merak edilenleri sizler için cevapladık.

2022-dus-sinavi-ne-zamanUzmanlığa giriş sınavlarında ihtiyaç duyduğunuz tüm DUS eğitimlerini ve aradığınız desteği bulabileceğiniz en iyi online kurs şimdi yalnızca bir tık uzağınızda!

2022 DUS Sınavı Ne Zaman? DUS’ a Kimler Katılabilir?

2022 Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022 DUS) sınav tarihi belli oldu. 2012 yılından bu yana yapılan Diş Hekimliği Uzmanlık sınavı olarak bilinen DUS 120 sorudan oluşmakta ve sınav süresi 150 dakika olarak belirlenmektedir. Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Sınavına (DUS) giriş tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  tarafından bu yıl 16 Ekim 2022 olarak açıklandı.

Başvurular 26 Ağustos 2022 tarihinde başlayacak olup 5 Eylül 2022 tarihinde sona erecektir. Geç başvuru tarihi 14 Eylül 2022’dir. Sonuçlar 9 Kasım 2022 tarihinde açıklanacaktır.

DUS yılda sadece bir kez yapılmakta olup 3 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. İller Ankara, İzmir ve İstanbul olarak belirtilmiştir. DUS baraj puanı 45’tir ve 4 yanlış bir doğruyu götürür.

DUS’ a Kimler Katılabilir?

DUS sınavına Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ortodonti, Endodonti, Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi alanlarında uzmanlık statüsü kazanmak isteyen diş hekimleri girebilmektedir

Yönetmeliğe göre aşağıdaki koşulları sağlayan adaylar sınava girebilirler;

1) Uzmanlık eğitimine giriş sınavlarına başvurabilmek için aşağıdaki şartlar aranır;

a) Uzmanlık eğitimine giriş sınavlarının yapıldığı tarih itibariyle Türkiye’de tabiplik veya diş hekimliği mesleğini yapmaya yetkili olmak,

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının (4) ve (5) numaralı bentlerinde sayılan şartlara sahip bulunmak,

c) Askerlikle ilişiği bulunmamak veya askerlik hizmetini yapmış veya yedek sınıfa geçirilmiş yahut 1111 sayılı Askerlik Kanununun 86. ve 89. maddelerinde öngörülen durumlardan birine girmemiş olmak,

ç) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak,

d) 1111 sayılı Askerlik Kanununa ve 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanununa göre askerlik hizmetini yapmakta olanlar için, bu hizmetlerini uzmanlık eğitimine giriş sınavı gününden itibaren üç ay içinde bitirebilecek durumda olmak, görevden çekilen veya çekilmiş sayılan memurlar için yeniden kamu görevine girebilmek için belirlenen kanuni süresi uzmanlık eğitimi giriş sınavı gününden itibaren üç ay içinde bitecek durumda bulunmak.

DUS İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Kadın adaylar ve Askerliklerini yapmış olan erkek adaylar için yaş sınırı olmaksızın her zaman DİŞ Hekimliği Uzmanlık Sınavına girebilirler. Askerliğini yapmamış adaylar için ise uzmanlığını yapacağı bölümün eğitim süresinin tamamlanması tarihine kadar 35 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir

DUS’ a Nasıl Çalışmalıyım?

  • Öncelikle kafanızdaki tüm önyargılardan kurtulun. 
  • Sistemli ve disiplinli çalışmaya önem verin, size kazandıracağı avantajlara inanın. Bu şekilde ilerlemeniz sizin motivasyonunuz için de faydalı olacaktır.
  • Konuları çalışmaya başlamadan önce çalışacağınız konu listenizi oluşturun ve adım adım ilerleyin
  • Konu anlatımlı online dersler, konu çalışırken çok faydalı olacaktır mutlaka ücretsiz Online DUS Kurslarımıza göz atın.
  • Ders çalışma sürenizi çok uzun tutmamalısınız bu sizi sıkıp motivasyonunuzu kırabilir o yüzden sık sık 3-5 dakikalık kısa aralar verebilirsiniz.
  • Bir konuyu öğrendikten sonra bilginin kalıcı hafızaya atılması için aynı gün, bir gün sonra, bir ay sonra ve üç ay sonra tekrar yapılması gerekmektedir. Bu sıra ile sık sık konu tekrarı yapmanız size sınavda büyük avantaj sağlayacaktır.
  • Mutlaka Online TUS Deneme Sınavlarına katılın ve önceki dönem sorularını çözün.

Nettekurs DUS Eğitim Paketini alarak Online Dersler, Deneme Sınavları ve Uzman Diş Hekimlerinin Danışmanlığını alabilir, sınav sürecini stressiz bir şekilde atlatabilirsiniz.

Nettekurs Online DUS Kursunun Avantajları Nelerdir ?

  • Online DUS Kurslarımız ile hiçbir kısıtlama olmadan internetinizin olduğu her yerde tablet, telefon ve bilgisayarınızdan istediğiniz zaman kurslara girebilirsiniz. Böylece yaşantınıza uygun şekilde ders programınızı hazırlayıp sınava verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.
  • Nettekurs’ un Online DUS Kursu’ na kayıt yaptıran Diş Hekimlerimize, uzman rehberlik ekibimiz tarafından DUS Danışmanlık hizmeti verilir böylelikle sorularınıza profesyonel yanıtlar bulabilir, sınava hazırlanma sürecinizde yalnızlık çekmezsiniz.
  • Online DUS derslerini istediğiniz zaman durdurabilir, geri alabilir ve istediğiniz kadar tekrar yapabilirsiniz.
  • DUS Videoları ve canlı derslerin haricinde, DUS Sınavları incelenerek özenle hazırlanmış olan Nettekurs DUS Kaynaklarına da sahip olursunuz.
  • Online DUS Kursu yayınlarımız yüz yüze eğitime göre daha az kişinin katıldığı gruplarla gerçekleşmektedir. Bu sayede sorularınızı anlık olarak uzman DUS Hocalarına sorabilir ve cevap alabilirsiniz.
  • Uzman Diş Hekimlerimizin desteğini her zaman alabileceksiniz, Uzman Diş Hekimlerimizin önerileri ve yönlendirmeleri sayesinde rakiplerinizden her zaman önde olacaksınız ve motivasyonunuzun yerinde olduğu bir sınav hazırlık süreci geçireceksiniz.
  • Online DUS Deneme Sınavları ile bir çok kez sınava girmiş kadar bilgili ve tecrübeli olursunuz.
  • Online DUS Hazırlık Kampları ile sınava yönelik sayısız prova yapma fırsatını da elde etmiş olacaksınız.

Başarı garantili eğitim için sektörün öncü ve güvenilir eğitim sitesi Nettekurs ile kazanır mıyım ya da kazanabilecek miyim sorularını geride bırakarak sadece kazanma odaklı bir deneyim ile tek seferde DUS sınavında başarı sağlayacaksınız.

Nettekurs için öncelik memnuniyettir. En düşük ücret, en iyi hizmet anlayışı ile 10 yıldan fazla süredir sizlere sınavlara hazırlık süreçlerinde hizmet vermekteyiz. Her bir üyemizi ailemizin bir parçası olarak görüyor ve başarılarını yürekten istiyoruz. Bu yüzden sizi yoracak değil destekleyecek ve başarıya ulaştıracak bir kurum arıyorsanız nettekurs.com doğru adresiniz olacaktır.

Kullanıcı dostu eğitim sistemimiz yalnızca bir tık uzağınızda! Hemen şimdi üye olarak En İyi Online DUS Kursu ile tanışabilirsiniz.

1 Yorum

  1. DUS Sınavı ile ilgili sormak istediğiniz tüm soruları aşağıda yer alan “SORU SOR” bölümünü kullanarak uzman ekibimize iletebilirsiniz. Uzman DUS Rehberlik Ekibimiz sorularınıza en kısa sürede dönüş sağlayacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version