Ana Sayfa EUS 2022 EUS Kontenjan Listesi Yayınlandı! 2022 EUS Kontenjanları Nasıl?

2022 EUS Kontenjan Listesi Yayınlandı! 2022 EUS Kontenjanları Nasıl?

3

2022 EUS Kontenjan Listesi Yayınlandı! 2022 EUS Kontenjanları Nasıl?

Adayların uzun zamandır merak ettikleri 2022 EUS Kontenjan Listeleri açıklandı. EUS Kontenjanları ve EUS Sınavı ile ilgili tüm merak edilenler blog yazımızda!

EUS Sınavının açılımı, Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı’dır. EUS, Türkiye’de eczacılık fakültesinden mezun olmuş ve mezun olabilecek durumda olan adayların, eczacılıkta uzmanlık eğitimi için girmeleri gereken merkezi bir sınavdır. Sınavda başarı sağlayan adaylar uzmanlık eğitimi almaya hak kazanırlar. Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) 16 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecektir. Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yerleştirilecektir.

YÖK’e yapılmış EUS Kontenjan başvuruları sonucunda ÖSYM tarafından yayımlanan, uzmanlık eğitimi yapılacak olan programlar ve 2022 EUS kontenjanları aşağıdaki gibidir;

İL PROGRAMIN BAĞLI OLDUĞU KURUM UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMI KONTENJAN
Ankara Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 2
İstanbul Bezmi Âlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 2
İzmir Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 1
Kayseri Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 2
Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 1
Ankara Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 2
İstanbul Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 2
Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık 1

 

EUS Sınavına Kimler Başvurabilir?

EUS Sınavı Türkiye’de eczacılık fakültesinden mezun olmuş olanların, eczacılıkta uzmanlık eğitimi yapabilmek için girmeleri gereken sınavdır. Sınavda başarı sağlayan adaylar uzmanlık eğitimi almaya hak kazanırlar. Kazandıkları üniversitede eczacılıkta uzmanlık eğitimine başlayan adaylar, klinik eczacılık ya da fitofarmasi alanında 3 yıllık eğitime başlarlar. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylar uzman eczacı olurlar.

Aşağıdaki koşulları sağlayan adaylar EUS’a başvurabilirler:

1) Eczacı olmak ya da bu alanda (Eczacılık alan kodu 3156) eğitime devam ediyor olmak. 

2) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak. 

3) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak. 

4)  Burstan doğan mecburi hizmeti bulunması halinde bu mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak. 

Bu şartları karşılayan tüm adaylar EUS sınavına başvurmaya hak kazanır. EUS Sınavı Nedir?  ÖSYM EUS 2022 Sınavı Ne Zaman? başlıklı blog yazımızı ziyaret ederek EUS Sınavı ve 2022 EUS Sınav tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

2022-eus-kontenjan-listesi

Türkiye’nin İlk Online EUS Kursu ile başarı çok yakın. Şimdi Ücretsiz Deneyin!

EUS Sınavına Kimler Girer?

Eczacılık fakültesi mezunları; onkolojik eczacılık, enfeksiyon hastalıkları eczacılığı, klinik eczacılık, fitofarmasi eczacılığı alanlarından birinde uzman almak için EUS Sınavına girerler. Sınava giren adaylar, sınavda başarı sağladığı takdirde seçmiş oldukları üniversitede 3 yıl süreyle eğitim görürler. 

2022 Yılı güncel EUS Kılavuzunu İncelemek için Tıklayın —> 2022 Güncel ÖSYM EUS Başvuru Kılavuzu ve EUS Kontenjan Listesi

EUS Sınavı İçeriği ve Sınava İlişkin Bilgiler

EUS Sınavı 100 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi ise 135 dk’dır. Sınav ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılmaktadır ve sınava girecek olan adayların ÖSYM tarafından yapılan YDS (Yabancı Dil Sınavı) ya da YÖK tarafından denkliği kabul edilen yabancı dil sınavlarının birinden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Kazanma Garantili Online YDS Kursumuzu incelemek ve canlı derslere ücretsiz katılmak için hemen Online YDS Kursuna üye olabilirsiniz. Ayrıca Online EUS Kursumuza kayıt olan tüm üyelerimize 100 Saat TIPDİL & 80 Saat YÖKDİL Canlı Ders + Video Ders Hediye! Uzmanlık için ilk adımınızı geç kalmadan Nettekurs ile atın!

Sınav Konuları Testteki Yaklaşık Yüzdesi (%)
Analitik Kimya 10
Fizyoloji-Patoloji 6
Biyokimya 6
Farmasötik Mikrobiyoloji ve İmmünoloji 4
Tıbbi Biyoloji 3
Halk Sağlığı 1
Eczacılık Mevzuatı/Etik 3
Farmakoloji 8
Klinik Eczacılık 8
Farmasötik Kimya 15
Farmakognozi/Farmasötik Botanik 15
Farmasötik Teknoloji 15
Farmasötik Toksikoloji 6

EUS Sınavı Hakkında Diğer Bilgiler

EUS Sınavı ÖSYM tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde yapılmaktadır. Başvuru tarihi, sınav ücreti, sınavın yapılacağı yerler www.aisösym.gov.tr adresinden duyurulmaktadır. Sınav başvuru süresini kaçıran adaylar, ÖSYM tarafından duyurulan geç başvuru tarihini takip ederek başvuruda bulunabilirler. 

Nettekurs Online Dershane ile ÖSYM 2022 Sınavlarına Eksiksiz Hazırlanın:

Nettekurs, kullandığı LMS teknolojisiyle üyelerin internet erişimi olan tüm elektronik cihazlardan kurslara ve canlı derslere katılmasına imkan tanır. Online Kurslarının 7/24 erişilebilir zengin ve güncel içerikleri ile eğitimde tüm sınırları ortadan kaldırmayı ve ÖSYM Sınavlarında mutlak başarıyı hedeflemektedir. Ayrıca canlı yayın derslerinde Türkiye’nin En İyi Hocalarına eş zamanlı olarak sorularınızı sorabilir ve gerçek sınıf ortamını bir tıkla evinize ve cebinize taşıyabilirsiniz. Nettekurs’un sunduğu avantajlar bunlarla da sınırlı değildir.

  1. Tüm içerikleri sınırsız tekrar hakkı ile dinleyebilirsiniz.
  2. Ödeyeceğiniz tek ücretle satın almış olduğunuz Online EUS Kurs içeriklerini 2 yıl boyunca kullanmaya devam edebilirsiniz.
  3. Hangi şehirde ve ülkede yaşıyor olursanız olun, Eğitimin Başkenti Ankara’da Alanında En İyi EUS Hocaları ile hazırlanan Canlı EUS derslerine katılabilirsiniz.
  4. Çok uygun kurs ücretleriyle canlı derslere, video derslere ve PDF Kurs kaynaklarına sahip olabilirsiniz.
  5. Tüm Nettekurs eğitimlerini “en uygun ücret, en iyi hizmet” politikasıyla alırsınız.
  6. Sınav öncesi başvuru döneminde / sınava hazırlık döneminde ve sınav sonrası tercih döneminde uzman rehberlik ekibimiz ile 7/24 rehberlik desteği alabilirsiniz.
  7. Türkiye’nin ilk Online Dershanelerinden biri olan Nettekurs ile ÖSYM sınavlarına eksiksiz bir şekilde hazırlanırsınız. Çünkü Nettekurs’un tüm Online içerikleri ÖSYM Sınav Formatı göz önüne alınarak ve çıkmış ÖSYM Soruları özenle incelenerek hazırlanmaktadır.
  8. Hızlandırılmış Kurs ve Soru Çözüm Kampı gibi içerikler ile ihtiyaç duyduğunuz tüm ÖSYM Sınavlarına hazırlığa yönelik içeriği nettekurs.com’da bulabilirsiniz.
  9. ÜCRETSİZ DENE özelliği ile, deneme süresi boyunca tüm kurs içeriklerini inceleyebilirsiniz. Böylece içeriklerin size hitap etmediğini ve kayıt olmak istemediğinizi düşünürseniz ekstra bir ücret ödemezsiniz. Nettekurs ile ÖSYM Sınavlarına hazırlıkta “pişmanlık” yaşamaz hayallerinize bir adım daha yaklaşırsınız. Hemen şimdi üye olun, 2022 ÖSYM Sınavlarına hazırlıkta zamanınızı ve paranızı kaybetmeyin!

3 YORUMLAR

  1. EUS Sınavı ve EUS Kontenjanları ile ilgili yorum, öneri ve görüşlerinizi aşağıda yer alan “SORU SOR” bölümünden uzman rehberlik ekibimize iletebilirsiniz. Yorumlarınıza en kısa sürede dönüş sağlanacaktır!

  2. Yabancı uyruklu ama Türkiye’de eczacılık fakültesinden mezun olan biri sınava başvura bilir mi ve başvura biliyorsa kontenjanları ayrı mı

    • Merhabalar, EUS Sınavına başvurabilirsiniz, yabancı uyruklu olan ve Türkiye’de lisans eğitimini tamamlayan adaylar için ayrı bir kontenjan bulunmuyor. Detaylar için ÖSYM Başvuru kılavuzunu da inceleyebilirsiniz. Başarılar dileriz…

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version