Ana Sayfa Genel 2022 YÖS Kontenjan Listeleri

2022 YÖS Kontenjan Listeleri

1

2022 YÖS Kontenjan Listeleri

2022 YÖS Kontenjan Listeleri ve YÖS hakkında merak edilenleri bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

2022 Türkiye’deki Yükseköğretim Programları İçin Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanlarına ilişkin bilgi YÖS sınavını yapan her üniversitenin web sitesinde yer almaktadır. Üniversiteler; kontenjanlara ilişkin bilgileri; Şubat ve Mart aylarında resmi web sitelerinden ilan etmektedir. 2019 yılında alınmış olunan kararla birlikte: Mavi Kart sahibi yabancı uyrukluların; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve öğretmenlik okumak isteyenlere, mevcut kontenjanın %10 kadarı ayrılmaktadır. Diğer bölümler için bu durum söz konusu değildir.

2022-TR-YOS-KONTENJANLARİ

            Kazanma Garantili Online YÖS Kursu İle Tek Seferde Üniversite Sınavını Kazanma Şansı Nettekurs’ta!

2022 yılı Türkiye’deki Yükseköğretim Programları İçin Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanları, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından; her üniversite özelinde kontenjan listeleri açıklanmaktadır. Kontenjan listelerinin yer aldığı tablo YÖK tarafından yayımlanmıştır. İşte 2022 TR-YÖS Kontenjan Listeleri:

2022​ YU​​RT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI:

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Kontenjanları Ön Bilgi Tablosuna Ulaşmak İçin Tıklayın.

YÖS Ön Lisans Programları Tablosuna Ulaşmak İçin Tıklayın.

YÖS Lisans Programları Tablosu Ulaşmak İçin Tıklayın.

YÖS Özel Yetenek Programları Tablosu Ulaşmak İçin Tıklayın.

Koşullar​ İçin Tıklayın.

YÖK tarafından yapılan açıklama ise aşağıdaki gibidir:

Anılan kontenjanlar için ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapılacak olup başvuru tarihlerine, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarının yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına kabul edilecek öğrencilerden alınacak ücretlere ve diğer koşullarına ilişkin bilgilere ilgili yükseköğretim kurumlarının internet sitelerinden ulaşılabilecektir.

Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca, Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden adaylar, Türk vatandaşlığını kaybedenlere talepleri halinde verilen mavi kart sahibi olduğunu belgeleyen adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu ve T.C uyruğunda bulunan adaylar için Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Öğretmenlik ve Tıp programlarına kayıtta anılan programların kontenjanın %10’unun aşılmaması gerekmektedir. Bu konuda alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler de Yükseköğretim Kurulu’nun internet sayfasından kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle ilgililerin Yükseköğretim Kurulu’nun internet sayfasını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.

YÖS Kontenjan Yerleştirmeleri Nasıl Yapılır?

YÖS kontenjan yerleştirmeleri yapılırken kontenjan dahilinde puanlarınızı göz önünde bulundurarak tercih yapmanız çok önemlidir. Tercih yaparken tercih listenizi en doğru şekilde oluşturmalısınız. Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu mutlaka okunmalı ve bu kılavuza göre hiçbir ön şart gözetilmeksizin istek sırasına göre tercih edeceğiniz tüm program ve bölümler belirlemelisiniz. Her üniversite için tek tek yerleştirme işlemleri yapmalısınız. Mutlaka tercih zamanlarını takip etmeli ve son tercih başvurusu tarihini kaçırmamalısınız.

Tercihlerinizi mutlaka başarı sırasına göre yapmalısınız. Tercihlerin bitiminden belirli bir süre sonra açılan ek yerleştirme ile kalan ek kontenjanlara girebilirsiniz.

2022-2023 yılı için istedikleri bölüm kontenjanına yerleşemeyen adaylar seneye YÖS Sınavına tekrar hazırlanabilirler. YÖK’ün almış olduğu karar doğrultusunda YÖS Sınavı, önümüzdeki yıldan itibaren TR-YÖS olarak gerçekleştirilecektir.

TR-YÖS ve YÖS Farkı Nedir?

TR-YÖS sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan merkezi bir sınav olması yönü ile YÖS sınavından ayrılmaktadır. TR-YÖS ile ilgili ayrıntılı açıklama henüz yapılmamıştır. TR-YÖS Sınavı ile ilgili resmi açıklamalar için bloğumuzdaki TR – YÖS Nedir? Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Ne Zaman Yapılacak? başlıklı yazıyı ziyaret edebilirsiniz.
TR YÖS Sınavının müfredat bakımından YÖS ile benzer olması beklenmektedir. En büyük farklılık başvuru ve yerleştirme işlemlerinin tek bir merkez üzerinden gerçekleştirilmesi ve kontenjan yerleştirme işlemlerinin yine ÖSYM tarafından yapılacak olmasıdır. YÖS Sınavının üniversiteler tarafından ayrı olarak yapılıp yapılmayacağı konusu ise henüz resmiyet kazanmamıştır. Nettekurs Online YÖS Kursu, sınav ile ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edecektir.

TR -YÖS Sınavına Nasıl Hazırlanılır ?

TR-YÖS sınavına hazırlanırken öncelikle doğru bir planlama yapmak çok önemlidir. Hedefinizi belirledikten sonra iyi bir planlama ile TR-YÖS sınavını kazanmak mümkündür.
TR-YÖS sınavına hazırlanırken en önemli kısım doğru sınavlara girmektir yani sizin için uygun olan en iyi üniversiteyi araştırıp o üniversitenin sınavına girmeniz sizin yararınıza olacaktır. Özetle TR – YÖS sınavına girmeye karar verdiyseniz ilk olarak hedef belirlemelisiniz ve kazanmak istediğiniz üniversiteyi çok iyi bir şekilde araştırmalısınız.
Nettekurs ailesi olarak TR-YÖS sınavına girecek olan üyelerimize rehberlik hizmeti vermekteyiz. Nettekurs ücretsiz üyeliğinizi oluşturarak TR-YÖS hakkında tüm sormak istediklerinizi sorabilir ve tüm sınav sürecinizde destek alabilirsiniz. Nettekurs ile TR-YÖS sınavını kazanan öğrencilerimize sınav sonrası da tüm merak ettikleri konular ve üniversitelerine yerleşme süreçlerindeki tüm prosedürler için yardımcı olmaya devam etmekteyiz.

Nettekurs 2009 yılından beri TR- YÖS sınavı için öğrencilere gerekli tüm kaynakları sağlamaktadır ve binlerce öğrencisini üniversiteye yerleştirmenin gururunu yaşamaktadır. Online dersler, video dersleri, soru çözümleri ve TR-YÖS kitapları dahil birçok kaynak TR-YÖS paketimiz içinde mevcuttur. TR-YÖS sınav sürecinde size büyük avantaj sağlayacak en önemli etkenlerden biri de deneme çözmektir. Deneme çözdükten sonra yanlış yapmış olduğunuz soruları tespit ederek konuları analiz etmelisiniz. Analiz sonrası mutlaka o konuyu tekrar gözden geçirmelisiniz.

Nettekurs TR-YÖS Online Deneme Sınavları tıpkı bir çok kez sınava girmişsiniz gibi sizi sınava hazırlar fakat tek seferde istediğiniz üniversiteye yerleşmenizi sağlar.

En İyi Online TR-YÖS Kursu Nettekurs’un TR-YÖS Online Deneme Sınavı Avantajları Nelerdir?

Nettekurs Online TR-YÖS Kursu‘nun, TR-YÖS Online Deneme Sınavları tamamen müfredata uygun olarak hazırlanır. Güncel olarak sisteme yüklenir. Tüm sorular YÖS Sınav sistemine paralel olarak ve Çıkmış TR-YÖS Soruları incelenerek hazırlanmaktadır.
Online TR-YÖS Denemesini çözdükten sonra deneme sonucunuzu anında görebilirsiniz. Doğru yanlış cevap modülünden yanlış yaptığınız soruları inceleyebilirsiniz. Bu modül eksikliklerinizi hızlıca gidermeniz noktasında oldukça fayda sağlayacaktır.
Online TR-YÖS Deneme Sınavları haricinde TR-YÖS Deneme Çözüm Videolarına da erişebilir bu sayede Yabancı Öğrenci Sınavlarına eksiksiz olarak hazırlanabilirsiniz.
Aynı istediğiniz denemeyi daha sonra tekrar çözebilirsiniz. Nettekurs TR-YÖS Online Denemeleri 3 tekrara kadar erişiminize açıktır. Bu sayede zaman içerisinde ne düzeyde ilerleme sağladığınızı görebilirsiniz.

Kayıt olur olmaz Nettekurs Online TR-YÖS denemelerini çözmeye hemen başlayabilirsiniz. Bu sayede deneme haftalarını bekleyerek zaman kaybetmezsiniz. Çünkü Nettekurs Online TR-YÖS Kampı ve Hızlandırılmış TR-YÖS Kursu dönemlerinde ayrıca deneme çözüm haftaları gerçekleştirmektedir. Bu yüzden tek ücret ödeyerek birçok hizmete aynı anda ulaşmış olursunuz. Tüm Online TR-YÖS Denemelerimiz Uzman eğitmen kadrosu tarafından ve tamamen Çıkmış TR-YÖS Soruları ile eşdeğer düzeyde sorular incelenerek hazırlanmaktadır.
Nettekurs Online TR-YÖS Denemelerine tüm Türkiye’den katılım olmaktadır. Bu sayede Türkiye geneli sıralamanızı görebilirsiniz.

Türkiye’nin öncü online eğitim kurumlarından biri olan Nettekurs, TR-YÖS Sınavı hazırlık kapsamında uzun süredir birçok yabancı uyruklu öğrencinin üniversite hayallerine kavuşmasında aracılık etmiştir. Adayların kurslarımızı satın almadan önce tüm içeriklerimizi kursu satın alan bir adayın gözünden deneyimlemelerine imkan sağlayan “ÜCRETSİZ DENE” uygulamamız ile ilk adımdan son adıma TR-YÖS sınavlarına hazırlıkta kullanıcı dostu bir hizmet sunuyoruz. Sitemize ücretsiz üyelik oluşturarak ÜCRETSİZ DEMO ONLİNE TR-YÖS DENEME Sınavı içeriklerimiz ile TR-YÖS sınavlarına hazırlıkta ilk doğru adımı bizlerle birlikte atabilirsiniz. 7/24 ulaşılabilir Online TR-YÖS Kursu içeriklerimiz ve uzman rehberlik ekibimiz ile en iyi hazırlık hizmetini parmaklarınızın ucuna taşıyoruz!

1 Yorum

  1. 2022 YÖS Sınavı ile ilgili her türlü soru, öneri ve yorumunuzu aşağıda yer alan “SORU SOR” bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Uzman YÖS Rehberlik ekibimiz en kısa sürede yorumlarınıza geri dönüş sağlayacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version