Ana Sayfa DGS 2021 DGS Sıkça Sorulan Sorular

2021 DGS Sıkça Sorulan Sorular

0

2021 DGS Sıkça Sorulan Sorular

Bu yazımızda sizlere 2021 DGS ile ilgili sıkça sorulan sorulardan bahsedeceğiz. DGS ile ilgili hemen herkesin aklını kurcalayan bazı sorular var. Gerek sınav içeriği gerek sınav yeri, saati vb. konularla ilgili merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızın altında bulabilirsiniz.

2021 DGS’ye kimler başvurabilir?

Bildiğiniz üzere DGS ön lisans programından lisans programına geçmek için girilmesi gereken sınavdır. 2021 DGS’ye bir ön lisans programından mezun olmuş adaylar ya da mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan son sınıf öğrencileri başvurabilir. Eğer siz de belirtilen şartları karşılıyor ve sınava girmeyi düşünüyorsanız başarı garantili Nettekurs Online DGS Kursu bütün süreç boyunca yanınızda olacaktır.

2021 DGS Sıkça Sorulan Sorular
DGS Sınavına Nettekurs DGS Online Kursu ile Hazırlanarak 2 Yıllıktan 4 Yıllığa Geçiş Hayallerini Gerçekleştirme Şansını Kaçırma!

2021 DGS hangi sınav merkezlerinde yapılacaktır?

2021 DGS aynı saat ve tarihlerde 81 il merkezinde yapılacaktır.

Açık Öğretim lisans programlarına geçiş için de DGS’ye mi girmek gerekir?

Evet açık öğretim lisans programlarına geçiş için de DGS’ye girilmesi gerekir. Ancak yalnızca DGS kılavuzunda yer alan açık öğretim programlarına dikey geçiş yapılabilmektedir.

2021 DGS kılavuzuna nasıl ulaşabilirim?

DGS Kılavuzu, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde DUYURULAR başlığı altında yayımlanır.

DGS’ye başvuru işlemleri nereden yapılabilir?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

2021 DGS Sıkça Sorulan Sorular
İstediğin yerde ve istediğin zamanda En İyi Online DGS Kursu Yayınları Hep Seninle!

Başvuruya giderken adayların yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2021-DGS Aday Başvuru Formu ile Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı gerekmektedir. (Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

  • Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı
  • Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı

Sınav ücretleri nasıl ve ne zaman yatırılır?

Adaylar, sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Sınav için başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten (onay kodu sisteme girildikten sonra) sonra sınav ücreti yatırılır.

DGS’ye yurt dışından başvuru yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Başvuruların yapılacağı tarihler arasında eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayan adaylar başvurularını kılavuzda açıklandığı şekilde yapabilirler.

2021 DGS Sıkça Sorulan Sorular
Nettekurs ile Lisans Mezunu Olmak Artık Daha Kolay! Hemen Şimdi Üye Ol, DGS Hazırlık Kursu Fırsatlarını Yakala!

DGS sonucu bir yükseköğretim programına yerleşen adayların bir sonraki yıl puanı düşer mi?

DGS sonucu bir yükseköğretim programına yerleşen adayların 2021 DGS’de ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.

Dikey Geçiş Sınavı sonucu bir lisans programına yerleştim. Hangi sınıftan başlarım?

2 yıllık programdaki kredileriniz geçtiğiniz bölümdeki uyuşan dersleriniz doğrultusunda bazı derslerden muaf sayılabilirsiniz ya da en kötü senaryo olan ilk sınıftan başlayabilirsiniz. Bu sorunun maalesef net bir cevabı yoktur.

2021 DGS konu ve soru dağılımı nasıldır?

2021 DGS konu ve soru dağılımı hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

2021 DGS sıkça sorulan sorular yukardaki gibidir, adaylardan gelecek olan yeni soruları da zaman içerisinde bu yazımıza dahil edeceğiz. Merak ettiğiniz daha farklı sorular için DGS Blog Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

YORUM YOK

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version