Ana Sayfa KPSS 2021 KPSS Lisans Sıkça Sorular Sorular

2021 KPSS Lisans Sıkça Sorular Sorular

0

2021 KPSS Lisans Sıkça Sorular Sorular

Bu yazımızda sizlere 2021 KPSS Lisans ile ilgili sıkça sorulan sorulardan bahsedeceğiz. KPSS ile ilgili hemen herkesin aklını kurcalayan bazı sorular var. Gerek sınav içeriği gerek sınav yeri, saati vb. konularla ilgili merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızın altında bulabilirsiniz.

2021 KPSS Lisans yapılacak mı?

2020 yılında yapılmış olan KPSS Lisans sınavı normal şartlarda temmuz ayında yapılması planlanıyordu. Ancak bildiğiniz üzere Covid-19 sebebiyle eylül ayına ertelenmişti. 2021 yılı KPSS Lisans tarihi ile ilgili henüz net bir bilgi verilmedi ancak büyük ihtimalle sınavın 2021 yılında temmuz ayında yapılacağı öngörülüyor.

2021 KPSS konu ve soru dağılımı nasıldır?

ÖSYM’nin gerçekleştireceği 2021 KPSS lisans oturumunda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri tek bir oturumda uygulanacak. Adayların karşısına çıkacak olan toplam soru sayısı ise 120 olacaktır. 120 adet sorunun 60 tanesi Genel Yetenek, diğer 60 tanesi ise Genel Kültür testindedir. KPSS Lisans sınavında Nettekurs Online KPSS Lisans Kursu ile %100 başarı şansı yalnızca bir tık uzağınızda. Konu ve soru dağılımı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için 2021 KPSS Lisans Soru Dağılımı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

2021 KPSS Lisans Sıkça Sorular Sorular
2021 KPSS Lisans Sıkça Sorular Sorular

2021 KPSS Lisans sınavı hangi oturumlarda yapılacaktır?

2021 KPSS Lisans;

Genel Yetenek-Genel Kültür

Eğitim Bilimleri

Alan Bilgisi

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumlarında yapılacaktır.

Sınava giriş belgesi nasıl edinilir?

Adaylar, sınava giriş belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilirler.

Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları ile sınava girilebilir mi?

Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.

Adaylar sınava girerken yanlarında hangi belgeleri bulundurmak zorundadır?

  1. a) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
  2. b) Geçerli kimlik belgesi: Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır.)

2021 KPSS Lisans’a yurt dışından başvuru yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Başvuruların yapılacağı tarihler arasında eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar, başvurularını kılavuzda açıklandığı şekilde yapabilirler.

2021 KPSS Lisans Sıkça Sorular Sorular
2021 KPSS Lisans Sıkça Sorular Sorular

Sınav ücretleri ne zaman yatırılır?

KPSS için başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten (onay kodu sisteme girildikten sonra) sonra sınav ücreti yatırılır.

Sınav ücretleri nerelerden yatırılabilir?

Adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile belirtilen süre içinde yatıracaklardır.

KPSS Lisans’a kimler başvurabilir?

KPSS Lisans’a, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilirler.

2021 KPSS Lisans sınavına kimlerin başvurması gerekmektedir?

  1. a) Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu kadrolarına başvurmak isteyenler,
  2. b) Kamu kurum ve kuruluşlarının A Grubu kadrolarına başvurmak isteyenler,
  3. c) Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvurmak isteyenler,
  4. d) Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar başvurmalıdır.

2021 KPSS Lisans sınavının Alan Bilgisi oturumlarına katılmak zorunlu mudur?

Kamu kurum ve kuruluşlarının A Grubu kadrolarına başvurmak isteyen adayların sınavın Genel Yetenek, Genel Kültür ile kendilerine uygun Alan Bilgisi oturumlarına katılmaları gerekmektedir. Bu adaylar katılacakları oturumları belirlerken Tablo-2’yi dikkatlice incelemelidirler. Nettekurs’un ücretsiz deneme sınavı ile bilginizi sınayabilir ihtiyaç duyduğunuz an bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Her oturuma katılmak zorunlu mudur?

2021 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu tüm adaylar için zorunludur. Diğer oturumlara katılmak adayın tercihine bağlıdır ancak adayın atama için başvurmak istediği kurum ve kuruluşlar için katılmak zorunda olduğu oturumlar mevcuttur. Örneğin; Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin 2021 KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu ile DHBT’ye katılmaları zorunludur.

2021 KPSS Lisans ile ilgili sıkça sorulan sorulara farklı sorular eklendiğinde bu yazımızda yayınlamaya devam edeceğiz.

 

YORUM YOK

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version