STS Tıp Doktorluğu Nedir Kimler Girebilir?
STS Tıp Doktorluğu, yurt dışından alınan diplomaların denklik işlemleri için adayların girmeleri gereken bir seviye tespit sınavıdır. Sınavın genel amacını bu şekilde tanımlayabiliriz. Peki STS Tıp Doktorluğu Sınavı nedir kimler girebilir? STS Tıp Doktorluğu sınavına kimler girebilir? Sınava sadece mezun durumda olanlar mı katılabilir? STS Tıp Doktorluğu sınavına girecek adaylardan beklenenler nelerdir? STS Tıp Doktorluğu Sınavına girmeyi düşünen adayların cevap aradığı bu sorular başvuru sürecinin eksiksiz tamamlanması için de oldukça önemlidir. Yazımızda STS Tıp Doktorluğu Sınavına girecek adaylar için gerekli tüm bilgiyi bulabileceğiniz gibi STS Tıp Soruları başlıklı yazımızdan da sınava hazırlık sürecinde destek alabilirsiniz.
STS Tıp Doktorluğu Nedir?
Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından alınan kararla birlikte yurt dışındaki diplomalarının denklik işlemlerini başlatmak isteyen adaylar STS Tıp Doktorluğu Sınavına girmek zorundadır. İki aşamadan oluşan sınavın her aşaması için adaylara 150 dakika süre verilmektedir. Her aşamada farklı branşlardan tıp soruları hazırlanmakta ve sınavın ikinci aşamasında güncel sağlık konularına da yer verilmektedir. Sınav, yalnızca diploma denklik işlemlerinin yapılabilmesi için düzenlenmektedir. Bu nedenle sınava girecek adaylar, denklik belgelerini almadan sınav sonuçlarını diğer atama/yerleştirmelerde kullanamazlar. Bu noktaya kadar sınavın amacı hakkında genel bir tanım yapmış olduk. Şimdi bir de ‘STS Tıp Doktorluğu Sınavına Kimler Girebilir?’ sorusuna yanıt vererek ve sınavın branşlarına değinerek ‘STS Tıp Doktorluğu nedir? ‘sorusuna daha net cevap vermeye çalışalım.
STS Tıp Doktorluğu Sınavına Kimler Girebilir?
STS Tıp Doktorluğu Sınavına yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimini tamamlayan ve diploma denklik işlemlerinin yapılmasını talep eden adaylar girebilirler. Yurt dışında yaşayan adaylar ve engelli/sağlık sorunu bulunan adaylar da gerekli işlemleri yaptıkları takdirde sınava girebilmektedir. ÖSYM STS Tıp Doktorluğu kılavuzunda özel durumu olan adayların ya da yurt dışından sınava başvuru yapacak adayların doldurmaları gereken formları ve başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiyi bulabilirsiniz. >> ÖSYM STS Tıp Doktorluğu Kılavuzu
STS Tıp Doktorluğu Branşları Nelerdir?
STS Tıp Doktorluğu sınavının her aşamasında farklı branşlardan tıp soruları adayların karşısına çıkmaktadır. Birinci aşama STS Tıp Doktorluğu sınavında; anatomi, histoloji ve embriyoloji, fizyoloji, tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji, tıbbi farmakoloji alanlarından sorular sorulmaktadır. İkinci aşama sınav sorularını ise dahiliye grubu, pediatri, cerrahi grubu, kadın hastalıkları ve doğum alanları oluşturmaktadır. STS Tıp Doktorluğu birinci aşama ve ikinci aşama alanlarında hazırlanan, konuların tüm detaylarına yer veren video derslerden ve tüm branşların yazılı kaynaklarından ücretsiz yararlanmak için nettekurs.com’u ziyaret edebilirsiniz. Online STS Tıp Doktorluğu Eğitimleri ile dilediğiniz yerde dilediğiniz sıklıkta PDF ve video kaynaklardan sınava çalışabilir, sınavda başarılı olmak için her bir aşamadan almanız gereken minimum 35 puanı kolayca elde edebilirsiniz. >> Online STS Tıp Doktorluğu Kursu Ücretsiz Dene!