STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nedir?
Yükseköğretim Genel Kurulunun yurtdışından alınan diplomaların denkliği için sınav şartı getirmesiyle birlikte denklik işlemlerini başlatmak isteyen birçok aday ‘Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı Nedir?’ sorusu ile karşı karşıya kalmıştır. STS Tıp Sınavına girecek ve sınav hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan adaylara yardımcı olabilmek adına bu yazımızda ‘STS Tıp Nedir?’, ‘STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nedir?’ sorularını yanıtlayacağız. ‘STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nedir?’ sorusuna yanıt aldıktan sonra başvuru koşulları hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenlere ‘STS Tıp Nedir Kimler Girebilir?’ başlıklı yazımızı okumalarını tavsiye ederiz.
Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı Nedir?
Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı yani sık kullanılan kısa ismiyle STS Tıp, yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi almış adayların diploma denklik işlemlerini başlatabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Yurt dışında eğitim görmüş adaylar, aldıkları eğitimin ders saati, ders niteliği ve müfredat içeriği olarak ülkemizdeki eğitim ile eşdeğer olduğunu gösteren denklik belgesini almak zorundadır. STS Tıp Doktorluğu Sınavı da yurt dışından Tıp Doktorluğu diploması alan kişilerin bilgi ve yeterliliğini ülkemizdeki Tıp eğitimi kriterlerine göre ölçen bir sınavdır. Sınav her sene ÖSYM tarafından iki aşamalı olarak düzenlenmektedir. Adaylara ilk aşamada temel bilimler branşlarından, ikinci aşamada ise klinik bilimler branşlarından seçilen sorular sorulmaktadır. Sınavdaki soruların branş ve alanlara göre dağılımını detaylı olarak incelemek için tıklayın. >> STS Tıp Soruları
STS Tıp Sınavına Kimler Başvurabilir?
STS Tıp Doktorluğu Sınavı yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi alan kişilerin diploma denklik işlemlerini başlatabilmek için girdiği bir sınavdır. Bu nedenle sınava yalnızca Tıp Doktorluğu mezunları ve diplomalarını yurt dışından alan adaylar başvurabilir.
STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nasıl Değerlendirilir?
STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nedir?, STS Tıp Nedir? soruları ile birlikte sınavın değerlendirme kriterleri de adaylar tarafından oldukça merak edilmektedir. STS Tıp Doktorluğu Sınavında başarılı olabilmek için adayların sınavdaki 1. aşama ve 2. aşama sınavlarına girmesi gerekmektedir. 2022 STS Kılavuzu ile 100 üzerinden 40 alma gerekliliği güncellenerek, 100 üzerinden 35 puan ve üzeri alan adayların sınavda başarılı sayılacağına karar verilmiştir. Eğer aday sadece tek bir aşamada başarılı olursa, sonraki dönem STS Tıp Sınavına tekrar girerek başarısız olduğu aşamadan da geçer puan almak zorundadır. Siz de STS Tıp Doktorluğu Sınavında tek girişte başarı elde etmek istiyorsanız Türkiye ‘nin en çok kazandıran online kursu nettekurs.com online STS Tıp Doktorluğu Eğitimleri ile sınava hazırlanabilirsiniz.
Seviye Tespit Sınavı Nedir ve Sınavın İçeriği Nedir?
Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı Nedir? sorusunu tam olarak yanıtlayarak sınava katılacak adaylara yol gösterebilmek için biraz da sınavın içeriğine değinelim. Seviye Tespit Sınavları, bilgi düzeyi farklı olan öğrencileri belirleyebilmek ve bilgi seviyelerini ölçmek için düzenlenen sınavlardır. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin bilgi-yeterlilik düzeyini ölçmek için de Seviye Tespit Sınavları farklı meslek kollarına yönelik düzenlenmektedir. Tıp ve Diş Doktorluğu gibi alanlarda sınav iki aşamalı gerçekleşmekte; hem bilgi hem de yeterliliği ölçmektedir. Bu nedenle STS Tıp Sınavının ilk aşaması olan Temel Bilimler Testinde genel olarak bilgi ağırlıklı, Klinik Bilimler Testinde ise bilginin yorumlanmasına dayalı sorular sorulmaktadır. STS Tıp Doktorluğu Sınavının klinik bilimler ve temel bilimler alanlarına özel olarak hazırlanan zengin kaynakları nettekurs.com online STS Tıp Doktorluğu Kursu’nda bulabilirsiniz. Dilediğiniz an tekrar izleyebileceğiniz video dersler, ücretsiz PDF ve yazılı kaynaklarla STS Tıp Doktorluğu Sınavında başarı tek tık uzağınızda. >>Online STS Tıp Doktorluğu Kursu Ücretsiz Dene!