2022 TUS 2. Dönem Sınavı Ne zaman? TUS Başvuru Tarihleri ve Sınav Merkezleri

1
4253

2022 TUS 2. Dönem Sınavı Ne zaman? TUS Başvuru Tarihleri ve Sınav Merkezleri

1987 yılından beri düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS); Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenmektedir. TUS sınavı TIP alanında uzmanlaşmak isteyen Hekimlerimizin branşlarını almaları için girdikleri bir sınav türüdür. TUS sınavlarından sonra tercih yapabilmeniz için ayrıca yabancı dil yeterliliğinizi kanıtlamış olmanız gerekmektedir. ÖSYM tarafından düzenlenen YDS, YÖKDİL ya da TIPDİL sınavlarından en az 50 almış olmanız branş alanında tercih yolunuzu açacaktır. 2022 TUS 2. Dönem Sınavı Ne zaman? TUS Başvuru Tarihleri ve Sınav Merkezleri Nerelerdir sorularının yanıtlarını bu yazımızda sizler için derledik.

2022 TUS 2. Dönem Sınavı Ne zaman?

2022 TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) 2. Dönem Sınav tarihleri ve sınav başvuru tarihleri belli oldu. Her yıl birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen ve 120 soru, 150 dakikadan oluşan Tıpta Uzmanlık Eğitim Sınavına (TUS) giriş tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl 4 Eylül 2022 olarak açıklandı.

TUS Sınavına Nasıl Başvuru Yapılır ?

Başvurular dijital ortamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru kılavuzu ve başvuru işlemleri hakkında bilgi almak için https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

tus-sinavi-ne-zaman

Nettekurs’ un Uzman TUS Eğitmen Kadrosu Her An Yanınızda! Türkiye’nin En İyi Online TUS Kursu‘nun 2022 Canlı TUS Derslerini Şimdi Ücretsiz Deneyin!

2022 TUS 2. Dönem Başvuru Tarihleri

TUS başvuruları 14 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak olup 25 Temmuz 2022 tarihinde başvurular son bulacaktır.

2022 TUS 2. Dönem Sınav Ücreti Ne Kadar?

2022 TUS 2. Dönem ücretleri ile ilgili ÖSYM tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. TUS 2022 – 1. Dönem için başvuru ücreti 310 TL olarak yayınlanmıştı. 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek TUS başvuru ücretinin de 310 TL olup olmayacağı yayınlanacak ÖSYM başvuru kılavuzundan sonra blog sayfamızda yer alacaktır.

2022 TUS 2. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan bilgiye göre 2022-TUS 2. Dönem sınav sonuçları 29 Eylül tarihinde açıklanacak.

TUS Sınav Merkezleri

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) önceki dönemlerde sadece 3 ilde yapılırken artık 14 ilde ve 15 sınav merkezinde yapılacaktır. Belirlenen TUS sınav merkezleri aşağıdaki gibidir;

  • ADANA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • BURSA
  • DİYARBAKIR
  • ERZURUM
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAYSERİ
  • KONYA
  • MALATYA
  • SAMSUN
  • TRABZON
  • VAN

Son Aylarda TUS’ a Nasıl Çalışılır?

TUS sınavına çok az bir süre kaldığı için öncelikle son zamanların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kendinize sık sık hatırlatmalısınız.

TUS sınavına girecek adaylar için profesyonel hocalarımız tarafından hazırlanan TUS online deneme sınavına girip kendinizi ölçebilirsiniz.

TUS’ta çıkması muhtemel konular ele alınarak detaylı ve akılda kalıcı bir şekilde hazırlanan, çıkmış ve çıkması muhtemel soru çözümleri ile pekiştirilmiştir Nettekurs’ un Klasik TUS Hızlandırılmış Kursu bu süreçte size mutlaka büyük artı katacaktır. Hızlandırılmış kurs ile zamanınızı daha verimli kullanacak ve akılda kalıcı uygulamalar ile çalıştıklarınızı hemen unutmayacaksınız. Ücretsiz deneme için tıklayınız.

Son aylarda konu tekrarlarını sıklaştırmalısınız ve zamanınızı klinik bilimlere daha fazla ayırmalısınız. Ezber gerektiren Temel Bilimler için ise son bir ayınızı ayıracağınız kendinize uygun tekrar programı oluşturup mutlaka uymaya çalışınız.

Deneme sorularını çözerken daha sık yanlışınızın çıktığı konuları takip edip o konular ile ilgili soru çözümü yapmanız sınavda size büyük avantaj sağlayacaktır.

Nettekurs’ un Online TUS Deneme Sınavları’ da tıpkı TUS sınavına girmişsiniz etkisi yaratacak ve TUS sınavına adapte olmanızı kolaylaştıracak, sınav heyecanınızı aşmanıza yardımcı olacaktır.

Nettekurs Online TUS Kursunun Avantajları Nelerdir ?
  • Profesyonel eğitimci kadrosu ile hazırlanan TUS Kurslarımız tamamen TUS Sınavı odaklı öğretici metotlar ile hazırlanmaktadır.
  • Eğitimde fırsat eşitliği sunan kurslarımız ile ülkemizin her yerinde ya da yurtdışında dilediğiniz gibi canlı derslere girebilir yayınlara katılabilir ve video dersleri dinleyebilirsiniz
  • Videoları izlerken sınırsız tekrar hakkınız olur ve istediğiniz yerde ”not al” özelliğiyle videonun önemli bir yerinde not alabilir istediğiniz an geri dönebilirsiniz.
  • Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) ile uyumlu eğitimlerimiz ile 10 yılı aşkın süredir çözümler sunuyoruz
  • TUS Kurs paketlerinde almak istemediğiniz bir ders varsa almayabilirsiniz, sadece ücret ödemek istediğiniz dersi alma imkanı sunuyoruz.
  • TUS video dersler ve online dersler harici TUS Kitap setlerini ücretsiz gönderiyoruz.
  • TUS Online Kurs içerikleri olarak Dahiliye, Pediatri, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Cerrahi Tıp, Küçük Stajlar, Mikrobiyoloji, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Anatomi, Farmakoloji, Patoloji, Biyokimya tüm konu anlatımı ve soru çözümleri, video dersler ve kursumuza özel güncel TUS kitapları ile diğer tüm kaynakları ÜCRETSİZ DENEYEBİLİRSİNİZ!

1 Yorum

  1. TUS Sınavı ile ilgili sormak istediğiniz tüm soruları aşağıda yer alan “SORU SOR” bölümünü kullanarak uzman ekibimize iletebilirsiniz. Uzman TUS Rehberlik Ekibimiz sorularınıza en kısa sürede dönüş sağlayacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz