2023 TR YÖS Örnek Soruları Nelerdir ? 2023 TR YÖS Çıkması Muhtemel Sorular ve Çözümleri

1
3737

2023 TR YÖS Örnek Soruları Nelerdir ? 2023 TR YÖS Çıkması Muhtemel Sorular ve Çözümleri

2023 TR YÖS Örnek soruları yayınlandı. 2023 TR YÖS Örnek Soruları ve 2023 TR YÖS Çıkması Muhtemel Soruları blog yazımızda bulabilirsiniz.

Nettekurs’un %100 Başarı Garantili Online TR YÖS Kursunu Şimdi Deneyin!

ÖSYM tarafından yapılacak Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS), Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. TR-YÖS sonuçlarının, yurt dışından öğrenci kabulünde kullanılması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye edilecektir. TR YÖS sınavı bu yıl ÖSYM tarafından 29 Ocak 2023 tarihinde yapılacaktır. Sınav, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle saat 11.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 100 dakika olacaktır.

Adayların TR-YÖS sınavına başvurmaları için aşağıdaki şartları karşılamaları gerekmektedir;

Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; a) Yabancı uyruklular,
b) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ile Türk vatandaşlığını kaybedenlere talepleri halinde verilen mavi kart sahibi olduklarını belgeleyenler (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.),
c) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenler/bu durumdaki çift uyruklular,
ç) KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCEAL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar,
d) T.C uyruklular; lise eğitimlerinin tamamını KKTC liseleri hariç yurt dışındaki liselerde (KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) görmeleri halinde (01/02/2013 tarihinden önce yurt dışında ortaöğretime devam ederek ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlamaları halinde), lise eğitimi süresine denk gelen yıllarda ilgili ülkede bulunduğunu belgelendirmeleri şartıyla sınava başvurabileceklerdir.

2023 TR YÖS Örnek Soruları Nelerdir ?

07.12.2022 tarihinde yayımlanan duyuru ile ÖSYM 2023 TR YÖS örnek sorularını yayınlamıştır. TR-YÖS sınavı, Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden yapılacaktır. Sınavda adaylara, Sayısal Yetenek Testi ile Temel Matematik Testi uygulanacaktır. Sayısal Yetenek Testinde 40 soru, Temel Matematik Testinde 40 soru olacaktır.

TR YÖS Sınavı, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle saat 11.15’te başlayacaktır ve sınav 100 dakikadır. Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanlar aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır: Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir.

2023 TR YÖS Örnek Sorularını Görmek İçin Tıklayınız.

2023 TR YÖS Çıkması Muhtemel Soru ve Çözümleri

“TR YÖS sınavından yüksek puan alarak iyi bir üniversiteye nasıl yerleşebilirim?” sorusu Yabancı Öğrenci Sınavına hazırlanan yabancı uyruklu öğrencilerin sıkça sorduğu soruların başında geliyor. Çünkü TR YÖS Puanı yüksek olan adayların istedikleri üniversite ve bölüm kontenjanlarına yerleşme ihtimali daha yüksek oluyor. Bu durumda TR YÖS Deneme Sınavları, YÖS sınavlarına hazırlanan adayların kendilerini denemeleri ve ne durumda olduklarını görmeleri için çok önemli bir rol alıyor.

Çıkması Muhtemel TR YÖS Soruları İçin Online TR YÖS Deneme Sınavlarımıza Katılın!

Nettekurs uzman eğitmen kadrosu ile TR YÖS sınavına hazırlık sürecinde adayların süreci kolaylıkla atlatmasını ve istediği üniversitelere yerleşerek başarı elde etmeleri konusunda öğrencilerinin yanında yer almaktadır. Çıkmış sorular analiz edilerek Türkiye’nin en iyi TR YÖS hocaları tarafından hazırlanan 2023 TR YÖS çıkması muhtemel soruları TR YÖS Online Deneme sınavlarımızda bir araya getirerek TR YÖS sınavında %100 başarı garantisi sunuyoruz.

En İyi Online TR YÖS Kursu Nettekurs’un TR YÖS Online Deneme Sınavı Avantajları Nelerdir?

Nettekurs Online TR YÖS Kursu‘nun, TR YÖS Online Deneme Sınavları tamamen müfredata uygun olarak hazırlanır. Güncel olarak sisteme yüklenir. Tüm sorular TR YÖS Sınav sistemine paralel olarak ve Çıkmış YÖS Soruları incelenerek hazırlanmaktadır.

Online TR YÖS Denemesini çözdükten sonra TR YÖS Deneme sonucunuzu anında görebilirsiniz. Doğru yanlış cevap modülünden yanlış yaptığınız soruları inceleyebilirsiniz. Bu modül eksikliklerinizi hızlıca gidermeniz noktasında oldukça fayda sağlayacaktır.

Online TR YÖS Deneme Sınavları haricinde TR YÖS Deneme Çözüm Videolarına da erişebilir bu sayede Yabancı Öğrenci Sınavlarına eksiksiz olarak hazırlanabilirsiniz.

Aynı denemeyi tekrar çözebilirsiniz. Nettekurs TR YÖS Online Denemeleri 3 tekrara kadar erişiminize açıktır. Bu sayede zaman içerisinde ne düzeyde ilerleme sağladığınızı görebilirsiniz.

Kayıt olur olmaz Nettekurs Online TR YÖS denemelerini çözmeye hemen başlayabilirsiniz. Bu sayede deneme haftalarını bekleyerek zaman kaybetmezsiniz. Çünkü Nettekurs Online TR YÖS Kampı ve Hızlandırılmış TR YÖS Kursu dönemlerinde ayrıca deneme çözüm haftaları gerçekleştirmektedir. Bu yüzden tek ücret ödeyerek birçok hizmete aynı anda ulaşmış olursunuz.

Tüm Online TR YÖS Denemelerimiz Uzman TR YÖS Eğitmen kadrosu tarafından ve tamamen Çıkmış TR YÖS Soruları ile eş değer düzeyde sorular incelenerek hazırlanmaktadır.

Nettekurs Online TR YÖS Denemelerine tüm Türkiye’den katılım olmaktadır. Bu sayede Türkiye geneli sıralamanızı görebilirsiniz.

Türkiye’nin öncü online eğitim kurumlarından biri olan Nettekurs, TR YÖS Sınavı hazırlık kapsamında uzun süredir birçok yabancı uyruklu öğrencinin üniversite hayallerine kavuşmasında aracılık etmiştir. Adayların kurslarımızı satın almadan önce tüm içeriklerimizi kursu satın alan bir adayın gözünden deneyimlemelerine imkan sağlayan “ÜCRETSİZ DENE” uygulamamız ile ilk adımdan son adıma YÖS Sınavlarına hazırlıkta kullanıcı dostu bir hizmet sunuyoruz. Sitemize ücretsiz üyelik oluşturarak ÜCRETSİZ DEMO ONLİNE TR YÖS DENEME Sınavı içeriklerimiz ile TR YÖS Sınavlarına hazırlıkta ilk doğru adımı bizlerle birlikte atabilirsiniz. 7/24 ulaşılabilir Online TR YÖS Kursu içeriklerimiz ve uzman rehberlik ekibimiz ile en iyi TR YÖS Hazırlık hizmetini parmaklarınızın ucuna taşıyoruz!

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz