ALES Puan Hesaplama , ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır ?

0
4212

ALES Puan Hesaplama , ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır?

Bu yazımızda ALES Puan Hesaplama ve ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır ? konularına değineceğiz. Adayların ALES denince akıllarına gelen ilk sorulardan birisi de puandır. Kuşkusuz her sınav öncesinde edinilen motivasyon ve hazırlık süreci de kişinin o sınavdan ne ölçüde puan alabileceğine dair edindiği kanaatten geçer. Yani kişinin potansiyelini göstermesi anlamında puan motive edicidir. Bazen bu motivasyon temel kaygı düzeyini de belirlemekte ve adayın sürekli puan merkezli bir sınava hazırlık yapmasına neden olmaktadır.

Elbette her sınavdan yüksek puan almak o sınava girenlerce amaçlanan temel hedeftir. Ancak sadece puanlara odaklanılmış bir sınav süreci kuşkusuz motivasyondan çok kaygı düzeyini yükseltir. Özellikle değişen sınav formatları, soru sayıları, müfredattaki eklentiler, puanlardaki yıllık değişim grafikleri adaylar tarafından ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır? şeklinde sorgulamalara neden olmaktadır. Dolayısıyla sınav sürecinin bu denli dinamik yapıda olması, adaylarca hazırlığın daha geniş bir bakış açısıyla kavranması gerektiğini zorunlu kılıyor.

ALES Puan Hesaplama ‘da Bunları Göz Ardı Etmeyin!

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere ALES ve benzeri formattaki merkezi sınavlar için sürece hakimiyet o sınav adına yapılmış en iyi hamledir. Çoğu adayın işe ilk koştuğu ALES Puan Hesaplama süreci belki de en son yapılması gereken iş olarak bu süreçte rol oynamalıdır. Çünkü bir adayın sınavda elde edeceği başarı, bilgi ve birikiminden bağımsız değildir. Aday ne kadar fazla konuya hakim olur, konuya dair değişik kaynaklardaki tüm soru tiplerini ve kalıplarına aşina olursa sınavda da o kadar başarılı olacaktır.

ALES PUAN HESAPLAMA
Nettekurs Online ALES Kursu‘nun size kazandıracağız sayısız avantajı değerlendirme fırsatını kaçırmayın. Hedeflerinize ulaşmak için doğru adres yalnızca bir tık uzağınızda!

Nettekurs.com olarak, ALES’te daha önce edinilmemiş online öğrenim avantajıyla, öğrenme kaygısına son veren sınırsız tekrar hakkı, her yerde her zaman elinizin altında olan taşınabilir bir kurs imkanını adaylara sunmanın haklı gurunu yaşamaktayız.Uzatan Eğitim ALES Hazırlık Kursu ile tüm eksiklerini giderebileceğiniz, konu tekrarı yapabileceğiniz ve en önemlisi süreç boyunca ALES’e dair her konuda rehberlik ve danışma alabileceğiniz bir hazırlık vadediyoruz.

 

ALES Puan Hesaplama

ALES Puan Hesaplama süreciyle ilgili olarak adayların göz önüne alması gereken en önemli nokta şudur: ALES oldukça dinamik bir sınavdır. ALES’in oldukça dinamik bir sınav olması ne demek? Hemen sıralayalım.

1) Aday sayısının her geçen gün artması…

2) Sınav formatındaki güncellemeler…

3) Soru sayısındaki değişimler…

4) Tüm bunlar sonucunda elde edilen puanı belirleyen standart sapma eğrisindeki dalgalanmalar…

5) Soruların ve karşılıklarına denk gelen puanların değişkenliği…

Bu gibi gelişmelerin olduğu bir sınav formatının dinamik bir yapıda olduğu sanırız herkesçe kabul edilir bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Çünkü çoğu sınav gibi ALES sınavı da dönem dönem çeşitli değişikliklere maruz kalmaktadır. İşte bu noktada ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır ? sorusunun cevabı verilebilir.

ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır ?

ALES’in yapısı gereği oldukça dinamik bir sınav olduğunu açıklamıştık. ÖSYM’nin çoğu sınav üzerinde yaptığı revizyonlar sınavların takip edilmesini güçleştirmekle beraber adayların kafalarında birçok soru işaretine yol açmaktadır. Bu da ister istemez her adayın aklını karıştıran  ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır ? sorusunu gündeme getirmektedir.

Bundan önceki sürece kısaca bakmak gerekirse adayların ALES Puan Hesaplama ‘da yaşadığı belirsizlikler daha net görülecektir. 2017’de yapılan ALES sınavı 2 oturum ( yılda iki kez) şeklinde yapılmış, sınavda Sayısal – 1, Sayısal – 2,  Sözel – 1, Sözel – 2 olmak üzere dört bölümden oluşmuştu. Bu sınav için adaylara sorulan 160 soruyu 180 dakikada tamamlaması bekleniyordu. 2018 senesi itibariyle 3 oturumda gerçekleşecek olan yeni sistemde bölümler hem 2’ye indirilmiş, hem de 50 sayısal, 50 sözel soru için adaylara 150 dakika tanınmıştır.  Adaylardan beklenen yeni performans az sayıda soruyu daha az sürede yapma şekline dönüşmüştür.

Soruların Ağırlığı Nasıldır ?

Yeni Sisteme göre adayların alanlarına göre yapacağı soruların katsayı karşılığı ise şu şekilde belirlenmiştir. Sayısal AP (Ağırlıklı Puan) için Sayısal Testi 0,75, Sözel Testi 0,25, Sözel AP için Sayısal Testi 0,25, Sözel Testi 0,75, Eşit Ağırlık AP için Sayısal Test 0,50 Sözel Testi 0,50 olarak belirlenmiştir.

Nettekurs.com’un hazırladığı ve her dönem sonunda güncellenen ALES Puan Hesaplama Robotuyla siz de sınav sonunda emin olduğunuz sorulardan yola çıkarak elde ettiğiniz ya da olası alabileceğiniz puanınızı hesaplayabilirsiniz. Adayların puanları hesaplanırken kullanılan katsayı kabaca soru/katsayı olarak hesaplanabilir. Ancak standart sapmanın olduğu sorularda her bir sorunun çarpım katsayısı da değişmektedir. Bunun da puanlara etkisi önemli oranda değişebilmektedir.

Bu yazımızda ALES Puan Hesaplama , ALES Puan Hesaplama Yeni Sistem Nasıldır ? başlıklı konulara açıklık getirmeye çalıştık. Blog yazılarımızla ilgili sormak istediklerinizi sayfa sonunda bulunan “Yorum Yap” bölümüne yazabilir, katkı ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınıza uzman danışmanlarımız tarafından en kısa sürede dönüş yapılacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

nineteen + sixteen =