DUS Klinik Bilimler Konuları Neler? DUS Klinik Bilimler Soruları Nasıldır?

1
2284

DUS Klinik Bilimler Konuları Neler? DUS Klinik Bilimler Soruları Nasıldır?

DUS Sınavı Diş Hekimliği bölümlerinden mezun olan ya da mezun olabilecek durumda olan adayların girdiği ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir uzmanlık sınavıdır. Yılda bir kez düzenlenen DUS’ta, Diş hekimleri Klinik Bilimler ve Temel Bilimler konularından sorumlu olmaktadır. Sağlık alanında yapılan iyileştirmeler neticesinde ilerleyen dönemlerde DUS Sınavının yılda iki kez yapılmasına yönelik çalışmalar da mevcuttur. DUS’ta adaylar 120 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir sınava gitmektedir ve adaylara bu soruları yanıtlayabilmeleri için 2,5 saat süre verilmektedir. DUS yılda 2 kere yapılmaya başlanırsa, sınava katılan adayların sayısında ve dus uzmanlık kontenjanlarında da artış olacağı öngörülmektedir.

Bu yazımızda Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ‘na çalışırken dikkat edilmesi gereken ana hususlara ve DUS Klinik Bilimler konularının detaylarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca yazımızın devamını okuyarak Nettekurs Online DUS Kursu ile ilgili ayrıntılı bilgileri ve DUS Klinik Bilimler sorularına ait başlıkları inceleyebilirsiniz. DUS Sınavına girmeyi planlayan tüm Diş Hekimlerimize başarılar dileriz!

DUS Sınavı Nedir? DUS’a Kimler Girebilir?

İlk DUS, 22 Nisan 2012 yılında gerçekleştirilmiştir. DUS Sınavına, diş hekimliği alanında uzmanlık eğitimi almak isteyen Diş Hekimliği fakültesinden mezun olmuş diş hekimleri ve mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilmektedir. Başvuru işlemleri sınav döneminde, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası üzerinden gerçekleştirilmektedir. DUS’un açılımı, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı’dır. Yurtdışında okuyan adaylar ise denklik alabilmek için STS Diş Hekimliği Sınavına girmektedir. DUS Sınav başvuruları sınav tarihinden yaklaşık 1 ay önce alınmaya başlamakta, sınav sonuçları ise sınavdan sonra birkaç hafta içerisinde açıklanmaktadır. Ayrıca DUS Sınavı sonucuna göre adayların yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği de aranmaktadır. Uzmanlıkta dil engeline takılmamak için YDS, YÖKDİL ya da uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil sınavından en az 50 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Adaylar sınavla ilgili güncel bilgilere ÖSYM tarafından yayımlanan Güncel DUS – STS Diş Hekimliği Sınavı Kılavuzu üzerinden ulaşabilmektedir.

Online DUS Kursu, DUS Sınavı
Diş Hekimliğinde Uzmanlık için Türkiye’nin En İyi Nettekurs Online DUS Kursu‘nu Keşfedin!

DUS Klinik Bilimler Konuları Nelerdir? 

DUS Sınavında diş hekimleri, hem temel bilimler hem de klinik bilimler konularından sorumludur. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı’nda Klinik Bilimler’den 80 soru, Temel Bilimler’den 40 soru sorulmaktadır.

Lisans eğitimi süresince diş hekimleri teorik ve pratik dersler aracılığı ile klinik bilimler konularında kendilerini daha çok geliştirmektedir. Yine uygulamalı dersler sayesinde klinik alandaki teorik bilgilerini pekiştirme imkanı bulabilmektedirler. Bu doğrultuda DUS Sınavında, adayların lisans eğitimleri ve staj süresinde elde ettikleri bilgileri, ULUSAL ÇEP Programı ile uyumlu olarak ölçmek amaçlanmaktadır.

  • DUS Klinik Bilimler Konu ve Soru Dağılımı:
  • Protetik Diş Tedavisi 10 soru
  • Restoratif Diş Tedavisi 10 soru
  • Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi 10 soru
  • Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi 10 soru
  • Periodontoloji 10 soru
  • Endodonti 10 soru
  • Ortodonti 10 Soru
  • Çocuk Diş Hekimliği 10 soru

 

DUS Klinik Bilimler Sorularına Online DUS Kursu İle Nasıl Hazırlanılır?

Her sınavda olduğu gibi, DUS’a hazırlıkta da en önemli konuların başında zamanı verimli kullanmak gelmektedir. Hem sınav anında hem sınava hazırlık sürecinde zaman yönetimi konusunda başarılı olan kişiler, sınavda da daha yüksek başarı elde etmektedir. Zamanı etkili ve verimli kullanma noktasında da DUS Sınavına online eğitim aracılığı ile hazırlanmanın çok sayıda avantajı vardır. Öncelikli olarak online eğitim zamandan ve mekandan tasarruf imkanı sunar. Online DUS Kursu eğitimleri ile, enerjinizi ve paranızı boşa harcamayarak daha verimli bir çalışma dönemi geçirebilirsiniz. Yolda, trafikte harcayacağınız vakti kendinize ayırabilirsiniz. Bu sayede sınavın olumsuz psikolojik etkilerini daha hafife indirgeme noktasında bir adım önde olursunuz.

  • DUS Klinik Bilimler Konuları, DUS Sınav Konuları
    DUS Klinik Bilimler Konularına Türkiye’nin En İyi DUS Eğitmenleri İle Hazırlanın! Nettekurs ile Başarı Parmaklarınızın Ucunda!

Nettekurs, Online eğitim alanında 10 yıldan uzun süredir çok sayıda sınava yönelik profesyonel eğitim hizmeti vermektedir. Akıllı panel ile sınava hazırlanan adaylara, “Eğitmene Sor, Not Al, Ücretsiz Dene” gibi özellikler sunarak, sınava hazırlıkta en verimli eğitim metotlarını uygulamaya ve online eğitim sistemini üst seviyeye taşımaya devam etmektedir. Yüz yüze eğitim, konunun uzmanlarına soru sorma fırsatı verdiği için daha çok tercih edilebilmektedir. Fakat Nettekurs’un ” Eğitmene Sor” modülü sayesinde, Türkiye’nin en iyi DUS Eğitmenlerine soru sorabilirsiniz. Eğitmenler ile etkileşim halinde bulunduğunuzdan yüz yüze eğitimin sunduğu bu fırsatı online eğitim aracılığı ile elde etmiş olursunuz. Nettekurs, kullanıcı dostu bir sınav hazırlık süreci geçirmenizi garanti etmektedir. Sisteme ücretsiz üye ol seçeneği ile kayıt olarak demo süresi boyunca tüm Online DUS Kursu içeriklerini bir kursiyerin sahip olduğu tüm haklara sahip olarak ( canlı derslere katılma, deneme sınavlarına katılma, ders notlarını ve ders videolarını görüntüleme gibi) deneyimleyebilirsiniz. Bu sayede kayıt olmadan önce Online DUS Kursu eğitiminin sizin için doğru seçenek olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz. Online DUS Kursu‘ndan memnun olmadığınız takdirde hiçbir ek ücret ödemezsiniz. 7/24 ulaşılabilir canlı destek, uzman DUS rehberlik desteği, 2 yıl boyunca erişime açık online DUS Yayınları ve sınırsız tekrar dinleme hakkı ile Nettekurs’tan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı’nı kazanmadan ayrılmayacaksınız!

1 Yorum

  1. DUS Sınavları ile ilgili cevap aradığınız tüm soruları aşağıda bulunan “soru sor” bölümünden bize gönderebilirsiniz. Görüş, öneri ve yorumlarınıza uzman rehberlik ekibimiz tarafından en kısa sürede dönüş sağlanacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

eight − 4 =