DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN? SINAVA KİMLER GİREBİLİR?

1
3532

DGS Başvuruları Ne Zaman? Sınavın Uygulanma Amacı Nedir?

DGS Başvuruları Ve Sınavın Uygulanma Amacı?

DGS Başvuru tarihlerini ÖSYM 'nin duyurular kısmından veya sınav takvimi bölümünden takip edebilirsiniz.Dikey Geçiş Sınavı başvurularıSınavının uygulanma amacı ise sınav için hazırlanmış olan çoktan seçmeli testlerin, lisans öğrenimi ve hayatında başarıyı hedeflemiş olan adayların sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir.
Dgs başvurularını yapmadan önceki hazırlık aşamasında nettekurs.com Online DGS Kursu  sitemizi inceleyip bilgi alabilirsiniz. Sayısal ve Sözel soru bölümleri içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmamaktadır.

Çoktan seçmeli test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının yanıtlayabilecekleri niteliktedir. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

Her yıl DGS Başvuruları Mayıs ve Haziran ayları içerisinde alınmaktadır. Sınav son yapılan değişikliklerle 120 soru ve 140 dakika sınav süresi olarak düzenlenmiştir.Her hangi bir değişiklik olma durumunda ÖSYM 'nin kendi sitesinden bilgi edinebilirsiniz.

DGS başvuruları ve uygulama amaçları hakkında bilgi edinmek için sitemizi inceleyebilirsiniz. Ücretsiz olarak katılım sağlayıp, online soru çözümlerimizi, canlı derslerimizi, Türkiye'nin her yerinden katılabileceğiniz bu platfromda Dikey Geçiş Sınavını kazanma garantili  nettekurs.com Online DGS Kursu   hizmetini vermektedir.

 

Lisans Programlarına Dgs Sınavı ile Yerleşen Adayların;

 

  • Meslek yüksek okulları ya da açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmaları ve ya son sınıfta olup staj haricindeki mezuniyet şartlarını tamamlamış olmaları gerekir.
  • ÖSYM ‘nin düzenlediği Merkezi yerleştirme ya da yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden meslek yüksekokulu öğrencileri ve bu kurumlardan mezun olan adaylar, eğitimlerine lisans programlarıyla devam etmek istiyorlarsa DGS sınavına girmeleri zorunlu kılınmıştır.
  • Meslek yüksekokulları ve ya Açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan ya da mezun olma şartlarını staj hariç yerine getirmiş adaylar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarından mezun olup, okullarının denklikleri kabul ediliyorsa DGS’ye girebilirler.
  • Mezun olan öğrenciler, kendi alanlarında eğitimlerine açık öğretim lisans programlarıyla devam etmek isterlerse, DGS Sınavına girmeleri gerekmez. Kontenjan sınırı olmadan doğrudan kayıtlarını yaptırabilirler.
  • Açık öğretim de dahil olmak üzere, lisans eğitim hakkı kazanıp bu programlardan lisans diploması alan kişiler DGS Sınavına başvuru yapamazlar.
  • Ek yerleştirme tercih işlemleri ise her yıl sınavdan sonra Ekim – Kasım aylarında yapılmaktadır. ÖSYM ‘nin ‘’Duyurular’’ kısmından takip edebilirsiniz. Başvuru ve kayıt sürelerin kısa zamanlı olması dikkat edilmesi gereken bir konudur.

 

DGS SINAVI ÜCRETİ VE BAŞVURU ZAMANLARI

 

 SINAV ÜCRETİ: 80,00 TL BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ: 3,00 TL olarak belirlenmiş olup, başvuru zamanlarını ve diğer değişiklikleri
ÖSYM 'nin Web sitesinden 'duyurular' kısmından güncel bilgileri edinebilirsiniz. Sınava girecek her aday için başarılar dileriz.
 
 

Dikey Geçiş Sınavı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

 

1. Dikey Geçiş Sınavına açılan kontenjanlar çok azdır. (Her bölüm için 06-12 kişi arası)
2. ÖSYM ve YÖK’de yeni yapılan değişiklikler ile kontenjanlar 19000 civarına çıkarılmıştır.
3. Dgs Sınavında ek yerleştirme alımları 2009 yılı sınav tarihi itibariyle yapılmaktadır.
4. Dgs Sınav tercihleri 2009 itibaren sınavdan sonra yapılmaktadır.
5. Dgs Sınavında en fazla 18 tercih hakkına sahipsiniz.
6. Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezinin yaptığı yaklaşık 100'e yakın sınavdan en kolay olarak tanımlanan sınavıdır.
7. 60 sözel 60 sayısal toplamda 120 soru sorulmaktadır. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Sınav süresi 140 dakikadır.
8. Sınav sonuçlarının açıklanması yaklaşık 1 ay gibi bir süreyi kapsar.
9. Son yapılan değişiklikler ile intibak senesi ve okuldan atılma durumu kaldırılmıştır. Ancak üniversitelerin Dikey Geçiş yapan öğrencilere nasıl bir uygulama yapacağı netlik kazanmamıştır.
11. Sayısal ve sözel bölüm için hazırlanan sayısal-sözel mantık soruları, adayların en çok zorlandığı kısım olarak görülmektedir.
 
Dikey Geçiş Sınavı ile Lisans Programlarına hazırlanabilmeniz için DGS Kazanma Garantili nettekurs.com Online DGS Kursu sitemizi inceleyebilirsiniz.
Türkiye'nin En İyi Hocaları ile birlikte bir tık kadar yakınınızda sizleri beklemektedir. Hizmet kalitemizi görmeniz için  nettekurs.com Online DGS Kursu adresine tıklayarak tüm derslerimizi 3 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
 
 

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz