DGS Soruları ve Konuları Nelerdir? DGS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

1
3726

DGS Soruları ve Konuları Nelerdir ?

DGS Soruları ve Konuları Nelerdir? DGS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Bu sayfamızdaki ” DGS Soruları ve Konuları Nelerdir ? ” başlıklı makalemizi inceleyerek DGS Konuları ve Soruları hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız. Dikey Geçiş Sınavlarında DGS konu ve soru dağılımı; Sayısal bölüm yani Matematik soruları için Lise-1 matematik (ya da Matematik-1) müfredatı çoğunlukta olmakta ve genellikle görsel içerik içerisinde grafik ve mantık soruları yer almaktadır. Dikey Geçiş Sınavında Sözel yani Türkçe soruları ise cümlede anlam, sözcükte anlam, paragraf ve mantık (problem benzeri 10-12 tane soru) testlerinden oluşmaktadır. Yeni müfredata göre güncellenmiş konu ve DGS Soru Dağılımları baz alınarak gerçekleştirilecek olan soru çözümlerini kapsayan, online soru çözümleri, canlı ders, online deneme sınavları ve DGS kazanmak için ihtiyacınız olan tüm kurs materyallerini içeren DGS kazanma garantili  nettekurs.com Online DGS Kursu  ile sınava hazırlanarak tek dönemde başarılı olabilirsiniz. Online DGS kursumuzu incelemek için >>>>>> nettekurs.com Online DGS Kursu adresine tıklayabilir, tüm derslerimizi 3 gün süre ile ücretsiz deneyebilirsiniz.

 

DGS Sayısal ve Sözel Bölüm Konuları Nelerdir?

 

Sayısal Bölüm Konuları:Dgs Soru Dağılımları Sayılar, Rasyonel Sayılar, Bölme ve Bölünebilme, EBOB – EKOK, Üslü Sayılar, Köklü İfadeler, Basit Eşitsizlikler, Oran – Orantı, Köklü İfadeler, Problemler, Yol – Hız – Zaman, İşçi – Havuz, Çarpanlara Ayırma, Kümeler, Bağıntı ve Fonksiyonlar, İşlemler, Modüler Aritmetik, Özdeşlikler, Kombinasyon. Permütasyon, Olasılık, Tablo ve Grafik Okuma gibi sayısal konuları çermektedir. Konu anlatımları, örnek soru çözümleri, daha önceki sınavlarda çıkmış soruların çözümleri, online derslerimiz içerisinde hocalarımız tarafından deyinilmektedir.  

Sözel Bölüm Konuları: Dgs Soru Dalğılımları Paragraf Yapısı, Paragrafta Anlam, Paragrafta Mantık, Cümle Çeşitleri, Cümlede Anlam, Sözcükte Anlam, Sözcük Türleri, Anlatım Bozukluğu, Sözel Mantık.Konu anlatımları, örnek soru çözümleri, daha önceki sınavlarda çıkmış soruların çözümleri, online derslerimiz içerisinde hocalarımız tarafından deyinilmektedir.  

DGS Sınavı Nasıl Uygulanacak?

 

Sınav için hazırlanan çoktan seçmeli sorular, tek kitapçık hâlinde sınava giren adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir.
Her bir soru kitapçığı matbaada özel olarak poşetli olarak hazırlanacak olup. Soru kitapçıkları sınavda, salon görevlileri tarafından poşeti kapalı olarak, açılmadan ve rastgele adaylara dağıtılacaktır. Her soru kitapçığının “SORU KİTAPÇIK NUMARASI” farklı olarak hazırlanmıştır.
Bu şekilde basılan soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynı olup ancak soru yerlerinin veya sorulardaki seçeneklerin sıralanış biçimi farklı olduğundan doğru cevabın yeri değişkenlik göstermektedir.
DGS Sınav başladıktan sonra adayların ilk 105 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.
Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) salonundan ayrılmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 105 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecektir.
Sınav sırasında ÖSYM Temsilcileri sınav salonlarını dolaşabilir ve gerekli gördükleri takdirde Sınava Giriş Belgeleri ile kimlik kontrollerini yeniden yapabilirler.
Sınav süresi içerisinde adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

DGS Sınavı Puan Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

 

Sınava girmiş olan adayların çoktan seçmeli testlerden alacak oldukları, sayısal ve sözel standart puanlarıyla birlikte ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların DGS yerleştirilmelerinde kullanabilecekleri ve esas alınabilecek DGS puanları hesaplanmaktadır.
DGS puanını oluşturacak olan adaylar sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, her yıl yapılan değişiklerle yenilenerek DGS Kılavuzunda yer alacak Tablo ’da belirtilecektir.
Sınava girmiş her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.
Dikey Geçiş Sınavı ile Lisans Programlarına katılabilmeniz için DGS Kazanma Garantili nettekurs.com Online DGS Kursu
Türkiye’nin En İyi Hocaları ile birlikte bir tık kadar yakınınızda sizleri beklemektedir. nettekurs.com Online DGS Kursu adresine tıklayarak tüm derslerimizi 3 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

 

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz