Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir?

0
6117

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/nettekurs/public_html/blognettekurs.com/wp-content/plugins/cbxdynamicsidebar/public/class-cbxdynamicsidebar-public.php on line 118

Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir?

Uzmanlık sınavları ve özellikle de DUS gibi sınavlar için üzerinde durulması gereken en önemli nokta, her bir aşamada planlı ve programlı bir hazırlık süreci geçirilmesi gerektiğinin bilinmesidir. Sürece hâkimiyet her anlamda başarının ilk anahtarıdır. Bilginin bir güç olduğu gerçeğinden hareketle, DUS konularında adaylara ihtiyaç duyacakları en son bilgileri iletmeyi görev edindiğimiz ve içeriğini bu minvalde oluşturduğumuz bloğumuzda Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? ve Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir? konularını ele alacağız.

Diş Hekimliği Uzmanlık Alan Puanları Nedir? sorusuna geçmeden hatırlatılmalıdır ki DUS’ta da diğer uzmanlık alanlarında olduğu gibi yıllara göre değişen bir başarı grafiği gözlemlenmektedir. Alınacak puan, sınava giren aday sayısı, sorulara verilen doğru/yanlış cevaplar, standart sapma, sınav sorularının zorluk durumu gibi değişkenlere bağlı olarak değişmektedir.

DUS’ta alınacak puanın ilgili bölüm için yeterli olup olmayacağı, geçmiş yıllardaki seyrine göre ne düzeyde bir yeterliliğe sahip olduğu şeklinde adayın kafasında yer edinen bazı sorulara dönüşmektedir. İlgili sorulara yönelik puan karşılaştırmaları ve puanların belirlenme yöntemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye DUS Puanı Nasıl Hesaplanır? başlıklı yazımızdan ulaşılabilirsiniz.

Önemle hatırlatmak gerekir ki sınava giren adayların sınav sonuçları / puanları yıldan yıla farklı iniş ve çıkışlar göstermektedir. ÖSYM tarafından açıklanan veriler referans alındığında görülecektir ki Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? sorusunun kesin ve sabit bir cevabı yoktur. Bu cevap her yılın kendi içindeki sınav sonuç ve tercihlerine göre değişebilmektedir. Dolayısıyla bir önceki yıl puanları referans alınarak bir sonraki sene için kesin bir yorum yapmak adayları yanılgıya düşürebilir.

Puanların Değişkenliği Mutlaka Göz Önünde Bulundurulmalıdır

Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? sorusunun yanıtını belirleyen bir başka faktör de adayların tercih sırasında bölüm ve kurumlara dair dikkate aldıkları kriterler sonucunda ortaya koyduğu tercihlerdir. 2018 verileri de göstermiştir ki yüksek puan alan adayların büyük bir çoğunluğu Ankara İstanbul ve İzmir gibi metropol şehirleri tercih etmektedirler. Bu anlamıyla büyük şehirlerdeki yaşam fırsatlarının tercihler ve dolayısıyla alan puanları üzerinde yadsınamaz bir ağırlık oluşturduğu gerçeği kabul edilmelidir.

Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? sorusunun cevabını arayan adaylar DUS hazırlık sürecine hızlı bir biçimde entegre olmalıdır ki alabilecekleri en yüksek puanı elde ederek hedefledikleri alan ve şehre yerleşebilsinler. Nitekim adaylar için sınav hazırlık sürecine adaptasyon sağlayabilme ve ivedilikle adapte olabilmenin yolu DUS alanında tecrübeli bir kurumdan profesyonel destek almaktan geçmektedir. Bu doğrultuda DUS alanındaki en iyi hocalar tarafından hazırlanmakta olan nettekurs Online DUS Eğitimlerini inceleyerek DUS’ta öne geçmenin, hayalinizdeki kurumda ve istediğiniz branşta uzmanlık kariyeri yapmanın ilk adımını hemen atabilirsiniz

e-yds soruları, e-yds çıkmış soruları, e-yds soru ve cevapları,e-yds soruları pdf

Bu noktada, Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? sorusunun 2018 yılı için nasıl bir cevap bulduğunu ÖSYM verilerine bakarak incelendiğimizde, 2018 DUS yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan 1424 adayın olduğunu ve 1424 kişi için ayrılan 711 kişilik kontenjana 728 uzmanlık öğrencisinin yerleştiğini gözlemleyebiliriz.

Yukarıda kontenjan fazlası olarak görülen adaylar ÖSYM tarafından açıklanan “DUS sınavında aynı puanı almış ve uzmanlık eğitim programını aynı sırada tercih etmiş adayların, kontenjan ayrılmamış olsa da uzmanlık eğitimi programına yerleştirilmesi” yönündeki kararının uygulanmasından kaynaklanmaktadır.

DUS’ta En Düşük Puanlı Bölüm Hangisidir?

Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? sorusu incelendiğinde puanların branş/üniversite/şehir gibi değişkenlere göre farklılaştığını önceki paragrafta belirtmiştik. Bu minvalde diş hekimliği uzmanlık alanları puanları incelendiğinde en yüksek puanın Marmara Üniversitesi (İstanbul) Ortodonti uzmanlığında olduğu, en düşük puanın ise Atatürk Üniversitesi (Erzurum) Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi uzmanlığında olduğu görülecektir. Yukarıda da söylendiği üzere bu kriterlere yönelik birçok değişken mevcuttur.

Eğer siz de bu değişkenler arasında rotanızı kaybetmek istemiyorsanız sınav hazırlık sürecinizi ciddiye almalı ve işi sıkı tutarak DUS sınavında alabileceğiniz en yüksek puanı elde etmelisiniz. DUS sınavında puanınızı artırmak için ihtiyaç duyacağınız zenginleştirilmiş ders içeriklerine ve tüm yazılı dokümanlara nettekurs sayesinde internetin olduğu her yerden sınırsızca erişebilirsiniz. Sizi arzu ettiğiniz başarıya emin adımlarla taşıyacak olan nettekurs.com’un sunduğu imkanları Online DUS Kurslarını Ücretsiz Dene sayfasındaki formu doldurarak hemen incelemeye başlayabilirsiniz.

Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir?

Hekimlik, zorluk derecesi yüksek olan bir meslek grubudur. Çalışma koşulları her ne olursa olsun bir işin zorluğunu tanımlayan en önemli şey yapılan işin hayati öneme haiz olmasıyla ilgilidir. Hekimlik meslek grubu bu noktada hem iş yükü hem de yüksek özveri ve dikkat gerektirmesi boyutuyla oldukça disiplinli bir çalışma gerektirir. O halde yazımıza bu tanımdan hareketle bir çerçeve çizelim ve Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir? bakalım.

Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir? başlıklı yazımıza başlarken belirtmeliyiz ki, “iyi”nin tanımı hekimin eğilimlerinden bağımsız ele alınamaz. Dolayısıyla “iyi uzmanlık alanı” öznel bir tanımlama olmakla birlikte hekimin o alandaki yetkinliğiyle doğrudan ilgilidir. Aynı zamanda uzmanlık alanında kariyer yapılacak branşın iyi olup olmadığı, adayın sınavdan aldığı puan, eğitim alınacak kurum ve şehrin fiziki koşulları, eğitimi veren hekimlerin çalışmaları, branşın bilgi/beceri gerekliliği vb. gibi kişinin olduğu kadar kurumların durumuyla da alakalıdır.

Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir? başlıklı yazımızda vurgulanması gereken bir diğer nokta da, uzmanlık öğrencilerinin geleceğe yönelik beklentileridir. İlgili bölümde uzmanlık eğitiminin alınmasının, hekimin nitelikli araştırmalar yapabilmesine imkân tanıması, mesleki kariyer açısından bir avantaj sağlaması ya da ilgili bölüm sayesinde daha fazla gelir elde etmesine yol açması gibi farklı beklenti düzeyleri ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple yukarıda da değindiğimiz üzere, iyi uzmanlık alanı tanımlaması tamamen öznel bir kanaat içermektedir.

Bu yazımızda Diş Hekimliği En İyi Uzmanlık Alanları Nelerdir? ve Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Puanları Nedir? sorularına yanıt vermeye çalıştık.  Benzer konularla alakalı diğer başlıklara erişmek için bloğumuzun DUS bölümünü, sınava hazırlık konusunda DUS’ta ihtiyaç duyabileceğiniz tüm görsel ve yazılı dokümanlara ulaşmak içinse Online DUS Eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

Blog yazılarımızla ilgili sormak istediklerinizi sayfa sonunda bulunan “Yorum Yap” bölümüne yazabilir, katkı ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınıza uzman danışmanlarımız tarafından en kısa sürede dönüş yapılacaktır.

 

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz