TUS Kitapları – TUS’a Hazırlıkta Kaynağın Önemi

1
5253

TUS Kitapları – TUS’a Hazırlıkta Kaynağın Önemi

TUS, genel itibariyle altısı Temel Tıp Bilimleri ve beşi Klinik Tıp Bilimleri olmak üzere toplamda 11 ana konuyu kapsar. Geçmiş dönemlerde yapılmış TUS Çıkmış Soru Çözümleri incelendiğinde soru dağılımlarının şu şekilde olduğu görülmektedir. Temel Tıp Bilimleri alanında Anatomi 14,  Histoloji – Embriyoloji 8, Fizyoloji 10, Tıbbi Biyokimya 22, Tıbbi Mikrobiyoloji 22, Tıbbi Patoloji 22, Tıbbi Farmakoloji 22’dir. Klinik Tıp Bilimleri alanında ise, Dâhiliye 42, Pediatri 30, Cerrahi 36, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bilgisi 12 olmakla birlikte soruların yaklaşık %5’lik bir kısmı da güncel sağlık konularını içermektedir. Peki, TUS maratonuna hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında ne derece bilgi sahibiyiz? Bu yazımızda bu konu üzerinde durarak TUS’a Hazırlıkta Kaynağın Önemi ve TUS Kitapları konularında bilgilendirmeler yapacağız.

TUS’ta Kaynak Neden Önemlidir?

Gerek bu yazımızda gerekse de bloğumuzdaki diğer yazılarımızda üstünde sıkça durduğumuz konulardan birisi TUS’a hazırlık sürecidir. TUS’a hazırlık, adayların alana hakimiyetleri, çalışma saatlerinin yoğunluğu, görev yapılan şehrin imkanları dâhilinde alınacak kurs desteği vb. faktörlere göre değişiklik gösteren bir süreçtir. Bu sebeple her adayın sınavlara hazırlık süreci birbirinden farklı dinamikler üzerine kuruludur. Özellikle küçük şehirlerde görev yapan ve bu sınava yazılı kaynaklar üzerinden çalışmak durumunda olan adaylar için bu sorun daha da bariz bir şekilde ortaya çıkmaktadır. TUS’a benzer sorunlarla karşılaşan adayların TUS Dershaneleri – TUS’a Hazırlıkta Dershane Gerekli Mi ? başlıklı yazımızı incelemesini tavsiye ediyoruz. Tam da bu noktada TUS’a Hazırlıkta Kaynağın Önemi ortaya çıkıyor.

 tus kitapları – tus’a hazırlıkta kaynağın önemi

Gerçekten TUS’a Hazırlıkta Kaynağın Önemi neden bu kadar önemlidir? Kaynak, kişiye bir yol haritası çizer ve aday bu doğrultuda hareket eder. Kaynağın önemini, adayın sınav boyunca elde edeceği bilgileri TUS’ta karşısına gelecek soruları çözdürmedeki başarısıyla değerlendirmek gerekir. Bu sebeple TUS kapsamında oluşturulmuş olan kaynağın, hem uzmanlık alanında hem de TUS sınavında tecrübeli hekimler tarafından oluşturulmuş olması gerekmektedir. Soru analizleri, kapsayıcı konu anlatımı ve nitelikli özet bilgiler, çıkması muhtemel alanlar üzerinde yoğunlaşan anlatım teknikleri vb. kaynağın kalitesini belirleyen ana unsurlardır. Dolayısıyla da TUS’a Hazırlıkta Kaynağın Önemi konusu adayların çokça dikkat etmesi gereken bir detaydır ki bu noktada da en yaygın kaynak olan TUS Kitapları konusuna değineceğiz.

Peki, TUS Kitapları Edinirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yazılanlar ışığında aday için en ideal TUS Kitapları hangisidir, bu noktada hangi unsurlara dikkat edilmelidir, gibi soruların cevapları verilebilir. Madde madde açıklamanın daha anlaşılır ve yerinde olacağından hareketle TUS Kitapları hangi nitelikte olmalıdır, şimdi yakından bakalım.

  • Güncel bir müfredata hakim olmalıdır.
  • Tüm alanları kapsayıcı nitelikte ve anlaşılır olmalıdır.
  • Alanında başarılı bir hekim tarafından hazırlanmış olmalıdır.
  • Hazırlayan hekim TUS’ta derece elde etmiş, alanında tanınan biri olmalıdır.
  • Kaynak kitabın anlatım teknikleri anlaşılır olmalıdır.
  • Soru ve konu anlatımında özgün bir içeriğe sahip olmalıdır.
  • Kitap aynı zamanda görsel bir anlatıma da sahip olmalı, işlenen konuların video çözümlerine de yer verilmelidir.
  • Kitapta kullanılan şablon, grafik ve görsel içerikler kaliteli ve anlaşılır olmalı.
  • Kaynakla ilgili olası geri bildirimleri alacak destek birimi olmalı.
  • Yayıncı kuruluşun TUS alanıyla ilgili eğitim ve yayın geçmişi olmalı.
  • Kolay erişebilir olmalıdır.

Yukarıda sıralananlar ışığında bakılacak olursa piyasada bulunan TUS Kitapları içerisinde belki de çok azı bu kriterleri sağlamaktadır. Oysa nettekurs’un Online TUS Kursu katılımcılarına yukarıda sayılanlar ışığında TUS’ta Türkiye’nin en iyi hocalarınca hazırlanmış tüm kaynak kitaplar ücretsiz olarak gönderilmektedir. TUS’a detaylar arasında boğulmadan, sınavda çıkacak en önemli ayrıntıları içeren notlar ve kitaplarla hazırlanmanın başarıyı getirdiğini şimdiye kadar bizlerle birlikte TUS’a hazırlanarak, girdiği ilk sınavda başarıyı yakalayan adaylarımızla tecrübe ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

Bu yazımızda kaynak seçiminin TUS’a hazırlanmada ne derecede belirleyici olduğu gerçeğinden hareketle TUS’a Hazırlıkta Kaynağın Önemi ve TUS Kitapları konularına değindik.

Bloğumuzdaki yazılarımız hakkında görüş ve önerilerinizi bildirmek için sayfa sonundaki “Yorum Yap” bölümünden soru ve katkılarınızı ekleyebilirsiniz. Konuyla ilgili olarak uzman danışmanlarımız sorularınıza en kısa sürede cevap verecektir.

 

 

 

 

 

 

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz