2018 ALES Sonbahar Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2
3434

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/nettekurs/public_html/blognettekurs.com/wp-content/plugins/cbxdynamicsidebar/public/class-cbxdynamicsidebar-public.php on line 118

2018 ALES Sonbahar Başvuru Tarihi

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) 2018 yılında ÖSYM tarafından alınan kararla üç kez düzenlenecektir. 6 Mayıs ‘ta gerçekleşen İlkbahar ALES sınavının ardından alınan bu karar nedeniyle Sonbahar döneminde Eylül ve Kasım aylarında olmak üzere iki farklı ALES sınavı yapılacak. ALES Sonbaharda iki sınav yapılması kararından sonra iki farklı ALES sonbahar 2018 başvuru tarihi belirlenmiştir. Bu yazımızda ‘2018 ALES sonbahar başvuru tarihi ne zaman?’ sorusuna yanıt vereceğiz. ALES sonbahar sınav tarihlerini ise ‘ALES Ne Zaman? ALES 2018 Sonbahar Sınavı Ne Zaman?’ yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca nettekurs Youtube kanalımızı ziyaret ederek ALES sonbahar dönemi çıkmış soru çözümü videolarımızı izlemenizi ve kanalımıza abone olmanızı tavsiye ederiz.

2018 Eylül ALES Başvuru Tarihi

2018 ales sonbahar başvuru tarihi, ales sonbahar 2018 başvuru tarihi Eylül ayında yapılacak sınav, 2018 ALES Sonbahar sınavlarının ilk aşaması olacak. ALES Sonbahar 2018 başvuru tarihi ise Eylül ALES için; 24 Temmuz 2018-02 Ağustos 2018 olarak belirlenmiştir. Sınavın geç başvuru günü ise 09 Ağustos 2018. Geç Başvuru gününde ALES Sonbahar başvurularını yapacak adaylar, saat 23:59 ‘a kadar internet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

2018 Kasım ALES Başvuru Tarihi

ALES sonbahar döneminde iki sınav yapılabilmesi için 30 Eylül ‘deki sınav ÖSYM Sınav Takvimine eklendi fakat Kasım ayında yapılacak sınavın tarihi 18 Kasım olarak sabit kaldı. Bu nedenle 2018 ALES Sonbahar başvuru tarihi olarak belirlenen 19 Eylül-27 Eylül tarihleri ALES Sonbahar başvuru tarihi olarak hala geçerli. İkinci oturumda yapılacak bu sınavın geç başvuru günü ise 10 Ekim 2018.

ALES Sonbahar Döneminde İki Kere Yapılacak

2018 yılında ALES sınavına getirilen değişikliklerle birlikte sınav sonuçlarının geçerlilik süresinin 5 yıla çıkartılacağı bildirilmişti. Ancak bu kararın durdurulması, birçok adayın ALES sürecini olumsuz etkiledi. Geçmiş ALES puanları ile tercih yapabileceğini düşünen adayların sınava girmemesinden kaynaklanan mağduriyeti engellemek için, ÖSYM sonbaharda iki ALES sınavı yapacağını duyurdu. Böylece birçok aday, ALES sınavına erkenden başvurma fırsatını da yakalamış oldu. Eylül ayında yapılacak ALES sınavına başvuracaksanız elinizdeki kısıtlı zamanı dert etmeden online ALES Kursu ile sınava eksiksiz hazırlanabilirsiniz. Online ALES Eğitimleri içeriğindeki etkileşimli canlı derslerde uzman ALES hocalarına dilediğinizi sorup anında cevap alabilir ve tüm ALES tüyolarını, soru çözümlerinde hız kazanmanızı sağlayacak püf noktaları öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda 24 saat içerisinde sisteminize yüklenecek ALES video dersler ve ücretsiz yazılı kaynaklarla dilediğiniz yerde ALES dershanesine ulaşabilir, özel ders verimini ekranlarınıza taşıyabilirsiniz. Online dershane olanaklarını tanımak ve canlı derslerimize hiçbir ücret ödemeden konuk olmak için sizi ücretsiz üyelik oluşturmaya davet ediyoruz.>> Online ALES Kursu Ücretsiz Dene!

2 YORUMLAR

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz