TUS Çalışma Yöntemleri Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık

1
4045

TUS Çalışma Yöntemleri Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık

TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), alanlarında uzmanlık almak isteyen başta tıp fakültesi mezunları olmak üzere birçok insanın korkulu rüyası olmaktadır. ÖSYM’nin düzenlediği en zorlu sınavlardan biri olan TUS’a hazırlanma süreci uzun ve meşakkatli. Bu süreçte sınava doğru kaynaklarla hazırlanmak ve profesyonel eğitmenlerden yardım almak kazanmak için izlenecek en önemli adımlardan olmakla birlikte birçokları için kısıtlı zaman ve verim alınabilecek kurs ile dershane imkânlarının eksikliği karşımıza çıkan başlıca problemlerden olabiliyor. Bu noktada gerek TUS Çalışma Yöntemleri konusunda gerekse de Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık nasıl olmalıdır gibi konulara değineceğiz.

TUS Çalışma Yöntemleri Nasıl Olmalıdır?

TUS gibi zorlu sınavlara hazırlanırken izlememiz gereken belli başlı yollar vardır. Zamanın bir saniyesinin bile çok daha fazla kıymetlendiği ve aslında gelişen teknolojik imkânlar sayesinde hızımızın son derece arttığı bir çağda, zaman yönetimini doğru yapabilmek çok önemlidir. Bunun için kendinize yönelik TUS Çalışma Yöntemleri geliştirmeniz, kendi günlük çalışma planlarımızı hazırlamanız ve adım adım ilerlemeniz fayda sağlayacaktır.

Bir süre sonra uygulamakta zorlanacağınız uzun süreleri kapsayan programlar yerine daha kısa süreli, uygulanabilir programlarla ilerlemeniz bu süreçte en çok ihtiyacınız olan motivasyonumuzu düşürmeden devam etmeniz için gereklidir. TUS Çalışma Yöntemleri konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak konusunda Online TUS Dershanesi Avantajları Nelerdir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Şimdi bir başka konu başlığımızda ele alacağımız Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık Nasıl olmalıdır konusu üzerinde durabiliriz

TUS’a Hazırlıkta Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

TUS, daha önce de belirttiğimiz üzere hazırlanılması zorlu ve zahmetli sınavlardan birisidir. Sınavın bu şekilde adlandırılmasının sebebi yalnızca sınavın zorluğundan değil, aynı zamanda adayın imkanlar dahilinde sınava hazırlanma sürecinden kaynaklanmaktadır. Her ne kadar yalnızca tıp mezunlarının değil, farklı alanlardan da bu sınava girilse de TUS’a giren aday profili ekseriyetle yeni mezun olmuş asistan hekimlerdir.

 tus çalışma yöntemleri tıpta uzmanlık sınavı'na hazırlık

Asistan hekimlerin çalışma koşulları göz önüne alındığında adaylar Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık yolunda birden fazla engelle karşılaşmaktadırlar. Bu engellerden bariz olanı yoğun mesaileri ve nöbet programlarıdır. Uzun süren nöbet çıkışları adaylar yalnızca TUS’a hazırlık konusunda değil aynı zamanda sosyal yaşantılarından da taviz vermek durumunda kalmaktadırlar. Bu durum da ister istemez Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık konusunda adaylar için birer engele dönüşmektedir.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık için belli başlı kriterlerin yerine getirilmesi durumunda adayların sınavda daha yüksek puan almaları kaçınılmazdır. Profesyonel destek almak bu noktada ilk aşamadır. Tüm süreç profesyonel bir ekipçe hazırlanmalı, TUS alanında tecrübeli ve başarılı hocalardan destek alımı mutlaka sağlanmalıdır. Bir diğer husus adayın kullandığı kaynak kalitesiyle ilgilidir. Güncel ve anlaşılır bir kaynak kullanımı adaylar için oldukça önemli bir rehber niteliğindedir.

Daha da önemlisi TUS’a hazırlıkta bu hizmetlerin mesailerinden arta kalan zamanda gerçekleşmesidir. Ders çalışmaya zaman yaratamamak, kursa gitmek, ders saatini beklemek vb durumlar için kaybolan zaman da hesap edilirse zamanın etkin yönetimi mutlaka sağlanmalıdır. Bu noktada nettekurs’un Online TUS Kursu adaylara yukarıda sayılan hizmetleri sınırsızca sunmaktadır. Profesyonel hekim kadrosu tarafından hazırlanan kaynaklar, sınav çözümleri, video dersler, rehberlik ve danışma hizmetleri ile bu zorlu sürecin her adımında aday merkezli bir TUS kursu hizmeti vermektedir. Detaylarda boğmadan, sınavda ihtiyacınız olacak kilit bilgileri adaylara sunan nettekurs uzman eğitmenleri ve kaynaklarıyla tüm adayları bu ayrıcalığı yaşamaya davet etmektedir.

Bu yazımızda çalışma yöntemleri konusunu online eğitimin avantajları kapsamında TUS Çalışma Yöntemleri ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’na Hazırlık başlıkları altında verdik.

Bloğumuzdaki yazılarımız hakkında görüş ve önerilerinizi bildirmek için sayfa sonundaki “Yorum Yap” bölümünden soru ve katkılarınızı ekleyebilirsiniz. Konuyla ilgili olarak uzman danışmanlarımız sorularınıza en kısa sürede cevap verecektir.

1 Yorum

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

14 + 19 =