2 Yıllıktan 4 Yıllığa Geçiş Bölümleri | DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları Nelerdir?

2
45247

2 Yıllıktan 4 Yıllığa Geçiş Bölümleri | DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları Nelerdir?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) üniversitelerin 2 yıllık eğitim programlarından mezun kişilerin 4 yıllık lisans programlarına devam edebilmesi için her sene ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenir. Bu süreçte DGS, spesifik alanlarda ön lisans eğitimini tamamlayan kişilere, uzmanlık alanını genişletme fırsatı da vermektedir. Peki DGS ile geçiş yapılan bölümler nelerdir? 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş bölümleri nelerdir? DGS ile geçiş yapılan bölümler, sınavsız geçiş bölümleriyle aynı mıdır? Bu soruların cevabını verebilmek adına yazımızda geçiş yapacağınız bölümün bulunduğu üniversiteleri ve 4 yıllığa tamamlama bölümlerini bulabileceğiniz DGS geçiş bölümleri ve puanları tablolarını paylaşacağız. DGS ile geçiş yapılan bölümler, DGS konuları, çıkmış soru çözümleri ve daha birçok güncel bilgiyi blogumuzun diğer yazılarında bulabilir; sınav hazırlık sürecinde Nettekurs Online DGS Eğitimlerinden yararlanabilirsiniz!

2 Yıllıktan 4 Yıllığa Geçiş Bölümleri Nelerdir?

Online DGS Kursu, DGS Sınavı
Nettekurs Online DGS Kursu‘nun Güncel İçerikleri ve Soru Çözüm Taktikleri ile Sınava Eksiksiz Hazırlanın!

DGS ile geçiş yapılan bölümler, 2 yıllık ön lisans programlarıyla bağlantılı olan 4 yıllık lisans bölümleridir. Ön lisans eğitiminin içeriğine ve kapsamına göre tercih edilebilecek 4 yıllık lisans programları da değişir ve çeşitlenir. Örneğin; bankacılık ve sigortacılık bölümü; aktüerya, ekonomi, işletme, iktisat gibi 4 yıllık bölümlerle alakalı temel bilgileri içermektedir. Bu nedenle 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş bölümleri, genellikle alınan temel bilgiyi uzmanlık seviyesine taşıyacak bölümlerdir. Adaylar tercihlerini yalnızca YÖK tarafından belirlenen bu ilgili alanlardan yapabilmektedir. ÖSYM DGS Kılavuzu’nda belirtilen bu alanları paylaştığımız linke tıklayarak görebilirsiniz. >> Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları 

Üniversitelerin DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları Nelerdir?

Hedeflenen 4 yıllık lisans programının ön lisans eğitimiyle alakasıyla birlikte seçilecek üniversitede bulunan lisans programları da DGS tercih işlemlerinde önemlidir. Çünkü mezun olunan alandan geçiş yapılabilecek bölümler her üniversitede bulunmayabilir. Bazı lisans programları kimi üniversitelerde ikinci öğretim olabilir veya DGS puanları değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle tercih döneminde 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş bölümleri üniversitelerin lisans programları da göz önünde bulundurularak seçilmelidir. >> Merkezi Yerleştirme ile Geçiş Yapılabilecek Yükseköğretim Lisans Programları (Üniversitelerin DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları)

DGS ile Dikey Geçiş Nasıl Yapılır?

DGS sınavının ne işe yaradığı, kimlerin DGS’ye başvuracağı ve DGS sınavının içeriği hakkında blogumuzdaki geçmiş yazılarda bilgi vermiştik. >> DGS Nedir Kimler Girebilir?

Peki DGS ile dikey geçiş nasıl yapılır? DGS tercih dönemi nasıl bir süreçtir? DGS ile geçiş yapılan bölümler, seçilecek 4 yıllık bölümü belirlemek için sınav öncesinde başvurulan en iyi kaynaklardan biridir. Bununla birlikte DGS geçiş bölümleri ve puanları, tercih dönemini iyi değerlendirebilmek için de oldukça önemlidir. ÖSYM tarafından yayımlanan DGS Taban Puanları ve Kontenjanları tablosu incelendikten sonra DGS bölümleri ve üniversitelerin puanları birlikte değerlendirilerek ÖSYM internet sitesinden başvuru yapılır.

DGS tercih dönemine kadar geçen süreyi verimli kullanmak, dershane derslerini aratmayan dersleri ekranınıza taşıyabilmek ve tek girişte DGS kazanmak için Nettekurs Online DGS Kursu’yla sınava hazırlanabilirsiniz. Her dersi yeniden izleyerek tekrar yapabileceğiniz video derslere, kazandıran DGS tüyolarına ve zaman-mekan sınırı olmadan ulaşabileceğiniz PDF dokümanlara erişim için hemen ücretsiz deneme sürenizi başlatın! >> Online DGS Kursu Ücretsiz Dene!

2 YORUMLAR

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

eighteen − thirteen =