DUS Konuları Nelerdir? DUS Sınav Konuları ve Soru Dağılımları

0
20731

DUS Sınav Konuları Nelerdir?

DUS soruları ve DUS sorularının hangi konular kapsamında sınavda yer alacağı her sene DUS Sınavına hazırlıkta en çok merak edilenlerden bir tanesi. Peki DUS Sınav konuları nelerdir? DUS Soru dağılımı sınavda nasıl karşımıza çıkacak? Bu yazımızda bugüne kadar çıkmış olan ÖSYM sınav sorularını inceleyerek ortaya koyduğumuz DUS Konuları hakkında bilgi vereceğiz.
dus konuları, dus sınav konuları, dus soru dağılımı

DUS Uzmanlık Ana Dalları Nelerdir?

DUS konuları hakkında bilgi alabilmek için öncelikle DUS sınavı kapsamında hangi uzmanlık alanlarının yer aldığına bakmak faydalı olacaktır. DUS sınavında ağız, diş ve çene cerrahisi, endodonti, ortodonti, pedodonti, periodontoloji ve protetik diş tedavisi olmak üzere 6 uzmanlık ana dalı bulunmaktadır. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Ana Dalları ve Eğitim Süreleri yazımızda  bu konuya detaylı olarak değinmiştik. DUS konuları da bu uzmanlık ana dalları müfredatına uygun olarak sınavda yer alacaktır.

TBT ve KBT Testlerindeki Sorular Hangi Konulardan Olacak?

DUS sınavında Temel Bilimler Testi ve Klinik Bilimler Testi olmak üzere iki ayrı bölüm bulunmaktadır. Temel Bilimler Testi (TBT) bölümünde 40 ve Klinik Bilimler Testi (KBT) bölümünde 80 olmak üzere sınav toplam 120 sorudan oluşmaktadır. Her bölümde yer alan DUS konuları farklıdır. DUS sınav konuları TBT ve KBT testlerine ayrı yoğunluklarda dağılmıştır. DUS  konularının her birine özel hazırlanan ile online DUS eğitimlerimiz ile ister hem DUS Temel Bilimler hem de DUS klinik bilimler testlerinden en yüksek puanları alabilirsiniz. DUS embriyoloji, DUS histoloji, DUS patoloji, DUS anatomi ve diğer online DUS Kursu seçeneklerimizi incelemek için hemen ücretsiz üyelik oluşturun! >> Online DUS Kursu Ücretsiz Dene!

DUS Soru Dağılımı Nasıldır?

DUS konuları; anatomi, histoloji ve embriyoloji, tıbbi biyokimya, periodontoloji, ortodonti, çocuk diş hekimliği, fizyoloji gibi ders başlıklarından oluşmaktadır. Temel Bilimler Testi Konuları; anatomi, histoloji, fizyoloji, tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji, tıbbi farmokoloji, tıbbi biyoloji ’dir. Sınavda anatomi, fizyoloji, tıbbi biyokimya ve tıbbi mikrobiyoloji konularından altışar soru sorulacaktır. Diğer konulardan ise dörder soru sorulacaktır.
Klinik Bilimler Testinde ise restoratif diş tedavisi, protetik diş tedavisi, ağız-diş ve çene cerrahisi, ağız-diş ve çene radyolojisi, periodontoloji, ortodonti, endodonti, çocuk diş hekimliği konuları yer alacaktır. DUS soru dağılımı Klinik Bilimler testinde eşit olacak ve her DUS Sınav konusundan onar adet soru sorulacaktır.

Aşağıda DUS sınavında adayları en çok zorlayan konulardan biri olan ‘protetik diş tedavisi’ nin video dersine ulaşabilirsiniz.

DUS Soru Dağılımı Her Sene Değişir Mi?

ÖSYM sınav konuları her sene sınav yönetmeliğindeki değişikliklere göre yenilenebilmektedir. DUS konuları ve DUS soru dağılımı da gerek görüldüğü takdirde değiştirilebilir. Yukarıda belirtilen DUS konularından bazıları sınavda hiç yer almayacağı gibi ek uzmanlık konuları da DUS sınav konuları içerisinde yer alabilir. ÖSYM soru dağılımına uygun olarak her sene güncellenen sorularımızı online DUS eğitimlerimiz  içerisinde bulabilirsiniz.

DUS Sınav Konularına Nasıl Hazırlanabilirim?

DUS konuları, DUS soru dağılımı ve buna benzer sorularınız için nettekurs.com Blog/DUS  Sayfamızı takip edebilir ve DUS sınavına hazırlıkta eksiklerinizi tamamlamak için online dershanemizi ziyaret edebilirsiniz. Ankara ‘nın uzman eğitmenlerinden dinleyeceğiniz özel ders niteliğindeki canlı DUS derslerine internete bağlanan her cihazdan ulaşabilir ve kaliteli eğitimi nerede olursanız olun yanınızda taşıyabilirsiniz. DUS sınav konularında hazırlanan en güncel ücretsiz yazılı kaynaklarımız ve canlı derslerimiz ile DUS sınavına hazırlanmak için ücretsiz üyelik oluşturun! >> Online DUS Kursu Ücretsiz Dene!

DUS ve diğer tüm sınavlara dair soru ve görüşlerinizi sayfanın en altında bulunan yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

eleven − ten =