Dus Sınavı Kaç Saat, İlk Dus Ne Zaman Yapıldı?

0
10320

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/nettekurs/public_html/blognettekurs.com/wp-content/plugins/cbxdynamicsidebar/public/class-cbxdynamicsidebar-public.php on line 118

Dus Sınavı Kaç Saat ? İlk Dus Ne Zaman Yapıldı?

DUS Sınavı Kaç Saat ve İlk Dus Ne Zaman Yapıldı? sorularına geçmeden önce sınav süreleri hakkında kısa bir açıklama yapmak yerinde olacaktır. Sınav sürelerinin verimli kullanılmasına yönelik yapılan çalışmalar, sınav içerikleri fark etmeksizin, elde edilen başarı oranlarının sorulara ayrılan zamanla doğru orantılı olduğunu göstermiştir. Ancak hızlı soru çözmenin o soruyu doğru cevaplama anlamına gelmediği gerçeğini de göz önüne alarak her soru için optimal düzeyde bir zaman aralığı olduğu gerçeği adaylar tarafından dikkate alınmalıdır.

Bu nedenle sorularda yapılan bariz hataların (soruların olması gerekenden hızla cevaplanmaya çalışması, soru analizlerinin düzgün yapılamaması ya da bir sorunun çözümüne olduğundan fazla vakit ayırıp zaman kaybı yaşanması vb.) giderilmesinin en önemli yolu Dus sınavlarına hazırlık süreçlerinde tüm soru tiplerini derinlemesine analiz etmek ve bu analiz sonucunda her soru tipi için optimal bir süre belirlemek en doğru yöntem olacaktır.

Nettekurs.com’un Online DUS Eğitimleriyle adayların kafalarındaki tüm soruların cevaplarını bulduğu, zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın, özgürce konu tekrarı yapılabildiği online DUS kursu sayesinde ihtiyaç duyduğunuz tüm eksikleri giderebileceksiniz. Bununla birlikte bir yandan konulara tüm boyutuyla hakim olurken bir yandan da soru çözümlerinde ivme kazanacaksınız.

e-yds soruları, e-yds çıkmış soruları, e-yds soru ve cevapları,e-yds soruları pdf

DUS sınavı Kaç Saat?

Adayların kafalarını en çok meşgul eden sorulardan birisi de DUS Sınavı Kaç Saat? sorusudur. Kısaca bahsetmek gerekirse Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olarak bildiğimiz DUS sınavı, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Temel Bilimler testinde 40, Klinik Bilimler testindeyse 80 olmak üzere toplamda 120 soru sorulmaktadır. Bu soruların tamamı için ÖSYM adaylara 150 dakika vermektedir. Yani, DUS Sınavı Kaç Saat? sorusunun cevabı net olarak 2,5 saattir. Bu 2,5 saat için her bir soruya ayrılan zaman 1,25 dakika) ile sınırlıdır. Bu durum da konulara hakim olan,   hızlı soru çözme tekniklerini bilen, çoğu soru tiplerinin gören ve bol soru çözümünü gerçekleştirip kendini bu noktada geliştiren adaylar için büyük bir avantaja dönüşmektedir.

Soru çözümlerinde başarılı olmak, pratik yapmaktan, konulara haiz olmaktan ve sık sık tekrar yapmaktan geçmektedir. Nettekurs’un sunduğu online eğitim sayesinde zamanı daha verimli kullanma, sık tekrar yapma ve özgün soru tiplerine erişme imkanıyla DUS’ta başarılı olmak adına her şey elinizin altında. Bu noktada DUS soru tipleri ve soru dağılımlarıyla ilgili olarak DUS Kaç Sorudan Oluşacak ve Soru Dağılımı Nasıl Olacak? başlıklı yazımızı inceleyebilir, güncel soru tipleri ve geçmiş sorulara yönelik yapılmış detaylı soru çözümleri için Online DUS Eğtimlerimiz üzerinden ücretsiz üyelik oluşturabilir ve ilgili videolara erişebilirsiniz.

İlk Dus Sınavı Ne Zaman Yapıldı?

Bu yazımızda odaklanacağımız soru, İlk Dus Ne Zaman Yapıldı? sorusudur. İlki 22 Nisan 2012 yılında yapılan DUS sınavı iki oturum şeklinde gerçekleştirilmiştir. İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak yapılan sınavlarda adaylara 120 soru soru sorulmuş, 150 dakika verilmiştir. Geçmiş dönemlerin aksine DUS sınavı belirli merkezlerde yapılırken, artık Ankara merkezli yapılan bir sınav haline gelmiştir. 2014 yılına kadar yılda iki kez (ilkbahar/sonbahar) gerçekleştirilen DUS sınavı bu seneden sonraki sınav programlarında sınavı yılda bir kez yapma kararı almıştır.

İlk Dus Ne Zaman Yapıldı? sorusuna cevap bulduktan sonra en az onun kadar önemli bir başka konu olan dil yeterlilikleri konusuna odaklanacağız.

Yalnızca DUS sınavına girmenin uzmanlık eğitimi için tek başına yeterli olmadığını yukarıdaki yazımızda ifade etmiştik. Buna ek olarak DUS’un ilgili yönetmeliği adayların uzmanlıklarına başlamaları için bir dil şartı getirmiştir.  2012 yılında, ilk DUS sınavının yapıldığı günden bugüne yabancı dil sınavlarına alternatif sınavlar eklenmiştir. Yazımızın bu noktasında  İlk Dus Ne Zaman Yapıldı? sorusu “DUS’a alternatif yabancı dil sınavları hangileridir?” sorusuna yönelmemizi salık vermektedir.

Yabancı dil yeterliliği koşulunu isteyen, DUS gibi sınavlar için ÖSYM’ce yapılan yapılan alternatif dil sınavları (TIPDİL/YÖKDİL/YDS) adaylar için oldukça önemli bir aşamadır. Bu noktada dil puanı almakta zorlanan adayların tüm dil sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz Genel İngilizce Ön Hazırlık Online Kursu incelemelerini, varsa eksiklerini gidermek adına temel ingilizce paketini, ardından Online TIPDİL Eğitimlerimiz , Online YÖKDİL Eğitimlerimizi ve Online YDS Eğitimlerimizi  incelemelerini öneriyoruz.

Blog yazılarımızla ilgili sormak istediklerinizi sayfa sonunda bulunan “Yorum Yap” bölümüne yazabilir, katkı ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınıza uzman danışmanlarımız tarafından en kısa sürede dönüş yapılacaktır.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

13 − 10 =