STS DİŞ HEKİMLİĞİ SINAVI NEDİR?

3
17838

STS DİŞ HEKİMLİĞİ SINAVI NEDİR?

STS Diş Hekimliği Sınavı ÖSYM tarafından yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin sağlanması amacıyla yapılmaktadır. Yurt dışında Diş Hekimliği eğitimi alan birçok kişi denklik işlemlerini başlatmak istediğinde STS Diş Hekimliği Sınavı ile karşılaşmakta ve ‘STS Diş Hekimliği Denklik Sınavı Nedir?’ sorusunu sormaktadır. Bu yazımızda ‘STS Diş Hekimliği Sınavı Nedir?’ yani kısaca ‘STS Diş Nedir?’ yanıtlayarak sınava girecek adaylara bir ön bilgi vermeyi amaçlamaktayız. STS Diş Hekimliği Sınavına başvuru yapmaya karar veren adaylar ‘STS Diş Hekimliği Sınavı Nedir Kimler Girebilir?’ sayfamızı ziyaret ederek buradaki bilgileri destekleyen detaylara ulaşabilirler.

STS Diş Hekimliği Denklik Sınavı

STS DİŞ HEKİMLİĞİ SINAVI NEDİR
Yükseköğretim Genel Kurulu’ nun aldığı sınavla yurt dışında eğitim gören adaylar STS Sınavlarına girerek bilgi ve yeterlilik düzeylerini belgelemek ve alınan eğitimin Türkiye ‘deki eğitim sistemi ile eşdeğer olduğunu ispatlamak zorundadırlar. Yurt dışından alınan diplomalar denklik belgesi olmadan ülkemizde geçerli sayılmamaktadır. Bu nedenle yurt dışındaki eğitimlerini tamamladıktan sonra adayların diploma denklik işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. STS Diş Hekimliği Sınavı, Diş Hekimliği eğitimini yurt dışında alan bireylerin denklik alabilmesi için girmeleri gereken bir sınavdır. Sınav, ÖSYM tarafından her yıl iki kere düzenlenmekte ve Diş Hekimliği alan sorularından oluşmaktadır. Sınav ilkbahar ve sonbahar aylarında düzenlenmekte ve tek oturumda yapılmaktadır. Seviye Tespit Sınavları her meslek kolu için ayrı ayrı düzenlenmektedir. STS Diş Sınavına yalnızca Diş Hekimliği fakültesinden mezun adaylar girebilmektedir. Sınav, yalnızca Ankara ‘da yapılmakta ve adaylar ÖSYM Elektronik Sınav Merkezinde sınava girmektedirler. Sınav için belirlenen süre ise 150 dakikadır.

STS Diş Hekimliği Sınavının İçeriği Nedir?

Bu noktaya kadar ‘STS Diş Nedir?’ sorusuna genel olarak yanıt vermiş olduk. Fakat ‘STS Diş Hekimliği Sınavı Nedir?’ soruları aynı zamanda sınavın içeriği ve başarı kriterleri gibi detayları da içermektedir. STS Diş Hekimliği test alanları, test planının gereklerine göre değişebilmekte veya adaylara duyurulan alanlar dışında da sınava bazı sorular eklenebilmektedir. ÖSYM, STS Diş Hekimliği Sınavı ‘nın; Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Farmokoloji, Genetik, Restoratif Diş Tedavisi, Protetik Diş Tedavisi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi/Radyolojisi, Periodontoloji, Ortodonti, Endodonti ve Çocuk Diş Hekimliği alanlarından
oluşacağını belirtmiştir. Bu konudaki detaylı bilgi için ÖSYM STS Diş Hekimliği Başvuru Kılavuzunu
inceleyebilirsiniz.

STS Diş Hekimliği Sınavı Nasıl Değerlendirilir?

Bu noktaya kadar ‘STS Diş Hekimliği Denklik Sınavı Nedir?’ sorusuna yanıt vermiş olduk. Sınavın mantığını kavradıktan sonra aklınıza başarılı olmak için kaç puan almak gerekir ve değerlendirme nasıl yapılır soruları da gelecektir. STS Diş Hekimliği Sınavı’nda başarılı sayılabilmek ve denklik alabilmek için adayların tam puan olan 100 üzerinden en az 40 puanı alması gerekmektedir. Sınavda minimum 40 puan alamayan adaylar sonraki dönemlerde sınavdan en az 40 puanı elde edene kadar denklik alamazlar. STS Diş Hekimliğinde tek girişte istediğiniz başarıyı yakalamak için online STS Diş Hekimliği Kursu ‘nu ziyaret edebilirsiniz. Online STS Diş Hekimliği Eğitimleri içeriğinde yer alan konu anlatımı video derslerinde Ankara ‘nın uzman eğitmenlerinden müfredatın önemli noktalarına dair tüyolar alabilir ve ücretsiz yazılı kaynaklar ile ihtiyacınız olan tüm detayları öğrenebilirsiniz. Dilerseniz tek tık ile ücretsiz deneme sürenizi başlatın ve tüm içeriklerden hiçbir ücret ödemeden faydalanmaya başlayın. >> Online STS Diş Hekimliği Kursu Ücretsiz Dene!

3 YORUMLAR

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

19 − fourteen =