YKS’ye Nasıl Hazırlanılır? Neler Yapılması Gerekir?

0
3703

YKS’ye Nasıl Hazırlanılır?

Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS’ye nasıl hazırlanılır? ve Neler yapılması gerekir? sorularını yanıtlamadan önce YKS ile ilgili biraz bilgi edinelim. Açılımı Yükseköğretim Kurumları Sınavı olan YKS iki oturumdan oluşan üniversiteye giriş sınavıdır.

Bu iki oturumdan ilki TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve ikinci oturum da AYT (Alan Yeterlilik Testi) olarak adlandırılır. Tabii ki YKS’de başarılı olabilmek için izlenmesi gereken bazı yöntemler vardır. Sınava hazırlanırken bu yöntemler düzenli olarak uygulanmalıdır.

YKS’ye Nasıl Hazırlanılır? Neler Yapılması Gerekir?

Bir kurs yardımı ile başlayın. Kurs desteği ile hazırlanmanın kesinlikle yalnız başına hazırlanmaktan çok daha etkili olduğunu söyleyebiliriz. Uzman bir eğitmen kadrosu ile hazırlanarak konu çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilirsiniz. Daha kısa sürede daha fazla verim alarak öğrenim süresini kısaltabilirsiniz. Geriye kalan vakitte de hem çıkmış sorular ile hem de her konuyla ilgili daha fazla test çözerek sınava kadar soru tiplerine daha fazla aşina olabilirsiniz. Bu noktada Nettekurs Online YKS Kursu tüm hazırlık süreci boyunca omuzlarınızdaki yükleri paylaşacak ve sınav başarınızı sizinle birlikte kutlayacaktır.

YKS’ye Nasıl Hazırlanılır? Neler Yapılması Gerekir?
YKS’ye Nasıl Hazırlanılır? Neler Yapılması Gerekir?

Düzenli olarak deneme çözün: Hafta içini ağırlıklı olarak konu çalışmaya ayırırken hafta sonlarının birinde TYT diğerinde ise AYT çözün. Üstelik bunu yaparken 135 dakika boyunca masadan kalkmayacak, dikkatinizi dağıtmayacak hatta kurşun kalem kullanarak yani tam olarak sınav kurallarına uygun şekilde yapın. Emin olun sınav esnasındaki stres kontrolünü yönetmenizde çok yardımcı olacaktır. Geçmiş dönemlerde çıkan sorular ile ilgili yazımızı okuyarak da konuyla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

MEB kazanım testlerinin çözülmesi: Düzenli olarak konu tekrarları ve bol soru çözümü dışında MEB kazanım testlerinin de çözülmesi gerekiyor. AYT’de konuların fazla, soru sayılarının da konulara göre az olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak bir soruyu doğru cevaplamak için birkaç konuyu birden tam olarak bilmek gerekiyor. Gerek konu tekrarlarından alınan geri dönüşümü ölçmek gerek sınav sorularına aşina olmak adına MEB kazanım testlerinin çözülmesi gerekiyor. 2021 AYT konu ve soru dağılımları ile de özellikle çalışılması gereken konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Pozitif düşünmeyi bırakmayın: Sınava hazırlık sürecinde ne kadar planlı, verimli ve kendinize güvenerek çalışırsanız sınav günü geldiğinde o denli rahat hissedeceksiniz. Kendinize güvenmeyi asla bırakmayın, elinizden geleni yaptığınız sürece bunun farkında olun emin olun her geçen gün netleriniz daha da artacaktır. Sizler için YKS’ye nasıl hazırlanılır sorusunu yanıtlamaya çalıştık, YKS hazırlık sürecinde başarılar dileriz.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18 − five =