2020 E-YDS Soru Dağılımı Nasıldır?
2020 E-YDS soru dağılımı nasıldır? yazımızın altında sizlere istatistiki verilere dayanarak hangi konulardan kaç soru çıktığı ile ilgili bilgi vermeye çalışacağız. Soru ve konu dağılımı konusuna geçmeden önce E-YDS’den kısaca bahsedelim.
E-YDS ÖSYM tarafından düzenlenen, kurumların çeşitli unvan ve pozisyonlara personel alımı yapmak için talep ettiği yabancı dil yeterliliğini ispat etmek için yılda birkaç kez düzenlediği yabancı dil sınavıdır. Nettekurs’un sizi başarıya götürecek E-YDS Online Kursu’nu inceleyebilir ve ücretsiz deneyebilirsiniz.
2020 E-YDS Konu ve Soru Dağılımı Nasıldır?
2020 E-YDS konu ve soru dağılımı şu şekildedir;
Toplamda 80 sorudan oluşan E-YDS’nin süresi 180 dakikadır. 80 sorunun konulara göre dağılımı aşağıdaki şekildedir.
- Birinci bölüm Gramer bölmüdür ve 16 sorudan oluşan bu bölüm;
- Noun
- Verb
- Adjective
- Adverb
- Phrasal Verb
- Tense
- Conjunction
- Preposition sorularından oluşur.
- İkinci bölüm ‘’Clause Test’’ bölümüdür. Bu bölüm genellikle iki paragraftan oluşur. İki paragraftan oluşan bu bölümde paragraf içerisinde anlamı bozmayacak doğru kelimenin seçilmesi istenir. Bu bölüm 5 + 5 toplam 10 sorudan oluşur.
- Üçüncü bölüm ‘’Cümle Tamamlama’’ bölümüdür. Toplam 10 sorudan oluşan bu bölümde cümlenin anlamını bozmayacak cümlenin seçilmesi istenir.
- Dördüncü bölüm ‘’Çeviri’’ bölümüdür. Toplamda 6 sorudan oluşan bu bolümde 3 Türkçeden İngilizceye, 3 de İngilizceden Türkçeye çeviri sorusu vardır.
- Beşinci bölüm ‘’Paragraf’’ bölümüdür. Teknik kelime bilgisi gerektiren bu bölümdeki paragraflar genellikle bilimsel makaleler ve akademik çalışmalardan alınmaktadır. Toplamda 5 paragraftan oluşan bu bölümde her paragraf için 4 soru olacak şekilde 20 soru sorulmaktadır
- Altıncı bölüm ‘’Diyalog Tamamlama’’ bölümüdür. Toplam 5 sorudan oluşan bu bölümde diyaloğun anlam bütünlüğünü bozmayan cümlenin seçilmesi istenir.
- Yedinci bölüm ‘’Eş Anlamlı Cümleler’’ bölümdür. Toplam 4 sorudan oluşan bu bölümde aynı anlama gelen cümlenin seçilmesi istenir.
- Sekizinci bölüm ‘’Paragraf Tamamlama’’ bölümüdür. Toplam 4 sorudan oluşan bu bölümde paragrafın anlam bütünlüğünü bozmadan tamamlayan cümlenin seçilmesi istenir.
- Dokuzuncu bölüm ise sınavın son bölümü olan ‘’İlgisiz Cümle Bulma’’ bölümüdür. Toplam 5 sorudan oluşan bu bölümde paragraf içerisindeki ilgisiz cümlenin bulunması istenir.
2020 E-YDS soru dağılımı nasıldır? sorusuna yanıt vermeye çalıştık. YDS’de En Çok Çıkan 1000 Kelime yazımızı okuyarak da sınavın ilk bölümünü oluşturan 16 soruluk alan ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.