E-YDS Nedir Kimler Girebilir? E-YDS ve YDS Farkı Nedir?

0
5677

E-YDS Nedir Kimler Girebilir?

E-YDS’nin yaygınlaşmasıyla birlikte yazılı sınav yerine dijital sınavlara olan ilgi artmış ve online sınav sistemine yönelik merak edilenler çoğalmıştır. Bu nedenle E-YDS’nin nasıl uygulanacağı kadar E-YDS nedir? E-YDS kimler girebilir? gibi konularda da bilgi ihtiyacı oldukça fazladır. Bu yazımızda E-YDS’yi ve içeriğini tam olarak anlayabilmek için E-YDS nedir kimler girebilir? sorusuna cevap vereceğiz. E-YDS’nin nasıl uygulanacağına dair bilgiyi Online Sınav Sistemi  yazımızda bulabilir ve sınava hazırlık sürecinde de Nettekurs Online E-YDS Kaynaklarından faydalanarak Türkiye ‘nin en iyileri ile online eğitim avantajlarını tanıyabilirsiniz! >> Online E-YDS Kursu Ücretsiz Dene!
yds kimler girebilir, e-yds nedir e-yds nedir, e-yds nedir kimler girebilir, e-yds nedir kimler girebilir, yds yds

E-YDS Nedir?

İlk kez 2013 yılında yapılan E-YDS, ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi bir elektronik yabancı dil sınavıdır. YDS sınavının elektronik ortama uyarlanmış hali olan sınav, YDS sınavı ile eşdeğerdir. Yani sınavın içeriği, YDS konuları ve soru dağılımı ile aynıdır ve yerleştirme esnasında YDS puan hesaplama  değerleri kullanılmaktadır. Peki E-YDS ve YDS olarak neden iki ayrı sınav yapılıyor? E-YDS ve YDS farkı nedir? YDS’ye girecek kişiler farklı mı? E-YDS ve YDS eşdeğerse E-YDS nedir kimler girebilir?

E-YDS Kimler Girebilir?

E-YDS ve YDS soru sayısı, soru tarzı, sınav süresi, amacı ve konuları açısından yani içerik olarak birbiriyle aynıdır. Bu durumda E-YDS nedir kimler girebilir? YDS ve E-YDS eşdeğer sayıldığı için YDS’ye giren adayların hepsi E-YDS’ye girme hakkına sahiptir. >>YDS Nedir Kimler Girebilir? 

Biraz daha açacak olursak;

Doçent, doktora ve sanatta yeterlilik adayları
Yüksek lisans programlarına girecek lisans mezunları
Bir kurumda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurt dışı görev nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler
Yabancı dil bilgisini test etmek isteyenler girebilmektedir.

Bunun yanında engelli adaylar da YDS gibi E-YDS’ye girebilirler fakat E-YDS sınav salonlarında okuyucu veya işaretleyici desteği verilecek tek kişilik salon uygulaması bulunmamaktadır. Bu nedenle okuyucu veya işaretleyici materyal desteği talep eden engelli bireyler E -YDS’ye girebilirler. Tek kişilik salon desteği talep eden bireyler ise YDS sınavına başvuru yapabilirler.

E-YDS ve YDS’nin Farkı Nedir?

Bu noktaya kadar da belirttiğimiz gibi E-YDS ve YDS sınavları eşdeğerdir. Yani; sınavdaki soru sayıları, konu içerikleri, sınav süresi ve sınavların zorluk derecesi aynıdır. Bu durumda E-YDS’nin düzenlenme amacı nedir? E-YDS ve YDS sınavları arasındaki fark nedir?

İki sınav arasındaki en temel fark E-YDS’nin elektronik ortamda uygulanıyor olmasıdır elbette. Fakat E-YDS, yabancı dil puanına ihtiyacı olan adayları YDS’yi bekleme zorunluluğundan da kurtarmaktadır. YDS’ye olan yoğun talebin karşılanabilmesi için E-YDS her ay düzenlenmekte ve tüm başvuru/sınav işlemlerinin online ortama taşınması sayesinde sınav sürecini pratik hale getirmektedir.
Eğer hala online eğitim avantajlarıyla tanışmadıysanız, ekranda soru çözümü yapmaya alışmanıza yardımcı olan e-sınavlar, sınırsız video tekrar hakkı ve tüm YDS tekniklerini öğrenebileceğiniz canlı derslerle Türkiye ‘nin en kapsamlı Online E-YDS Kursu tek tık uzağınızda sizi bekliyor!

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

2 × 4 =